Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EOS Data Analytics
  • 01.03.2022. 15:30

Donedavno snimali žitarice i njihov razvoj, a danas tenkove i kretanja vojske

U kompaniji EOS Data Analytics ističu kako je njihova platforma sposobna da analizira optičke i radarske podatke. Na taj način lociraju ruske vojne snage i opremu te prate njihovo kretanje.

Foto: Depositphotos/trismegist@yandex.ru
  • 125
  • 28
  • 0

"Pre smo pomagali poljoprivrednicima da prate razvoj svojih useva. Sada pomažemo ukrajinskim odbrambenim snagama da identifikuju neprijateljska oklopna vozila i njihovo kretanje", početak je Facebook statusa kojega je objavila tehnološka tvrtka EOS Data Analytics

Reč je o kompaniji koja se bavi analizom satelitskih snimaka koja je lane najavila lansiranje sedam optičkih EOS SAT satelita u nisku orbitu planete Zemlje. Reč je o projektu orijentisanom na poljoprivredu, čime su želeli da pomognu u rešavanju gorućih globalnih izazova, poput klimatskih promena, degradacije zemljišta, pretnji životnoj sredini i drugih. 

Ali, ovih su dana pomoću svojih svemirskih letelica, pišu, preusmerili sve svoje napore, sredstva i znanje kako bi radili za dobrobit ukrajinskog naroda, njegovih života, nezavisnosti i suverenosti.

Ističu kako je njihova platforma sposobna da analizira optičke i radarske podatke. Na taj način lociraju ruske vojne snage i opremu te prate njihovo kretanje.

Na kraju su pozvali sve kompanije i organizacije koje se bave snimanjem Zemlje iz orbite da im dostave i druge podatke na obradu. 


Tagovi

Satelitske snimke EOS Data Analytics Ukrajinska kriza Kretanje tenkova Lociranje


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta