Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Corteva Agriscience
  • 15.10.2018. 17:00

Corteva Agriscience: budućnost tehnologije semena, zaštite bilja i digitalne poljoprivrede

Na Ribarskom ostrvu u restoranu "Ribarac", poljoprivredni ogranak DowDuPont™, koji je formiran 2017. godine spajanjem kompanija Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection i DuPont Pioneer, objavio je novo ime poljoprivredne kompanije.

Foto: Bigstockphoto/igorstevanovic
  • 1.669
  • 85
  • 0

Na Ribarskom ostrvu u restoranu "Ribarac", poljoprivredni ogranak DowDuPont, koji je formiran 2017. godine spajanjem kompanija Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection i DuPont Pioneer, objavio je novo ime poljoprivredne kompanije. U drugom kvartalu 2019. godine, poljoprivredni ogranak će se odvojiti u nezavisnu poljoprivrednu kompaniju koja će postati Corteva Agriscience ™ (kohr - the - vah).

Prezentaciji kompanije prisustvovali su brojni predstavnici medija, Ministarstva poljoprivrede, trgovci, poljoprivredni proizvođači. Direktor kompanije Siniša Đurić predstavio je buduće planove, menadžer za razvoj proizvoda i tehnologija Goran Avramov predstavio je strategiju i pravce razvoja nove kompanije u tehnologiji semena. Menadžerka za ključne kupce Srđana Petrović govorila je o strategiji i pravcu nove kompanije u segmentu zaštite bilja.

Corteva "sadrži srce i prirodu"

Direktor kompanije Siniša Đurić je tom prilikom rekao da se novo ime zasniva na kombinaciji reči koje označavaju "srce" i "prirodu". Dalje je dodao: "Corteva Agriscience™ će imati neke od najtalentovanijih, tehnoloških, inovativnih mogućnosti, kao i mogućnosti za istraživanje i razvoj koje će joj omogućiti da transformiše prehrambeni sistem u cilju proizvodnje sigurne ponude zdrave hrane." Ovom prilikom Đurić je naglasio da je fokus kompanije da poljoprivredni proizvođači budu najbolji partner kao i Corteva njima. 

"Osnovne vrednosti naše kompanije biće sinergija sve tri ranije i želja da poboljšamo život svih nas, naših farmera, da budemo lideri u prodaji semena, pesticida, novim tehnologijama. Uspeh kupaca je i naš uspeh."

Corteva tim 

Corteva Agriscience™ spaja Dupont Crop Protection, Dupont Pioneer i Dow AgroSciences u cilju stvaranja kompanije koja će uticati na oblikovanje tržišta, samostalne poljoprivredne kompanije sa vodećim pozicijama u oblastima tehnologije semena, zaštite bilja i digitalne poljoprivrede.

Kompanija je razvila neke od najtalentovanijih tehnoloških, inovativnih mogućnosti, kao i mogućnosti za istraživanje i razvoj koje će joj na jedinstven način omogućiti da transformiše prehrambeni sistem pomažući farmerima da uzgajaju bolje, obilne i zdravije useve, uz smanjeno korišćenje prirodnih resursa. Za iduću godinu najavili su par novina kod hibrida semena kukuruza, srednje rane grupe zrenja, tu su novine kada je  u pitanju i uljana repica. Da bi odgovorili zahtevima problematike tržišta najavljeni su noviteti u segmentu zaštite bilja.

Corteva - sinergija tri kompanije

Brend Corteva Agrisicence™ neće u potpunosti početi sa poslovanjem dok se ne odvoji u junu 2019. godine. Do tada će se fokusirati na intenzivnim internim i terenskim komunikacijama. Kupci ostaju glavni prioritet i posvećeni su tome da ovaj prelaz učine što je bolje moguće. 
U Corteva Agriscience™ trude se da obogate živote onih koji proizvode i one koji konzumiraju. To znači da će pomoći u podmlađivanju poljoprivrednog ekosistema za podršku ljudima i planeti i osigurati napredak za generacije koje dolaze. Znaju da je podrška i poverenje važno i obećavaju da će aktivno slušati i ostati posvećeni u donošenju najboljih vodećih rešenja farmerima.

Zaključak je da izazovi tek predstoje, da bi postali lideri na tržištu Srbije, zadali su sebi domaći zadatak koji će obuhvatati dosta rada!


Foto prilog


Tagovi

Corteva DuPont Dow AgroSciences Pioneer Siniša Đurić Goran Avramov Srđana Petrović


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić