Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Arion 470
  • 25.03.2023. 18:00

Claas Arion 470 postavio nove rekorde - najekonomičniji u svojoj klasi

Postignuti su vrhunski rezultati u međunarodnom testu DLG PowerMix-u. Smanjio je referentno polje u pogledu potrošnje goriva i pokazao posebnu snagu u merenju vučne snage.

Foto: CLASS
  • 253
  • 12
  • 0

Claas Arion 470 HEXASHIFT postigao je vrhunske rezultate na međunarodnom testu DLG PowerMix koji je sproveo magazin za poljoprivrednu mehanizaciju Profi. Bio je ubedljivo najbolji u pogledu efikasnosti i snage.

Vodeći model popularne serije ARION 400 smanjio je referentno polje u pogledu potrošnje goriva i pokazao posebnu snagu u merenju vučne snage. Bio je najekonomičniji u svojoj klasi. Odlikuje ga specifična potrošnja goriva od 270 g/kWh (plus 25 g/kWh "AdBlue") u DLG "PowerMix" i 351 g/kWh (+ 32 g/kWh "AdBlue") u "PowerMix" transportnim ciklusima. Zaključak je da je postavio nove rekorde efikasnosti.

Najpopularniji traktor u svojoj klasi

DLG test centar je podvrgao ARION 470 opsežnim testovima performansi i potrošnje goriva na PTO dinamometru i dinamometru sa valjcima. Prvi rezultati na PTO kočnici pokazali su da se radi o izuzetnoj i ekonomičnoj mašini.

Najpopularniji traktor u svojoj klasi

Od 114 kW (155 KS) izlazne snage koju je naveo proizvođač, dostupno na PTO je bilo do 106,1 kW (144,25 KS), što je odlična vrednost. Impresivan je maksimalni obrtni moment od 600 Nm i povećanje obrtnog momenta od 34 odsto.

Čudo uštede

Potrošio je pri nominalnoj brzini samo 242 g/kWh ili pri maksimalnoj snazi 224 g/kWh dizela plus 25 g/kWh "AdBlue" svaki. Postao je "čudo uštede" s 270 g/kWh plus 21 g/kWh "AdBlue-a" u proseku, u praktičnom "PowerMixu". Simulisane su razne operacije na terenu i postigao je tri odsto ispod proseka svih traktora koji su mereni do sada.

Ima impresivnu vučnu snagu

Ekonomičan tokom transporta

Posebno se ističu vrednosti za teške i srednje teške radove s plugovima i kultivatorima gde je oko šest odsto manje od proseka. Uprkos niskom odnosu snage i težine od samo 51 kg/kW (37,51 kg/ks), ARION 470 posebno veliku količinu snage motora pretvara u vučnu snagu. Zahvaljujući izvanrednoj vuči, postiže impresivnu maksimalnu vučnu snagu od 98,1 kW (133,38 KS). To je znatno više nego što mnogi teži traktori u ovoj klasi performansi mogu ponuditi.

Pokazao se još ekonomičnijim tokom transporta. Vrednost potrošnje je bila od 351 g/kWh (plus 32 g/kWh AdBlue) pri 40 km/h ogromnih 16,1 odsto ispod proseka. Testni traktor je bio opremljen šestobrzinskim menjačem "HEXASHIFT", koji omogućava maksimalnu brzinu od 40 km/h uz uštedu goriva od 1.660 obrtaja motora.


Tagovi

Traktor CLAAS traktor DLG PowerMixu test PowerMix test traktora Claas Arion 470 Hexashift Ekonomičan traktor Ušteda Magazin Profi


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.