Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Evropska komisija
  • 11.09.2019. 15:00

Bivši ministar poljoprivrede EU Fil Hogan u novom sazivu dobija drugi zadatak

Irca Fila Hogana na mestu poverenika za poljoprivredu trebalo bi da nasledi Poljak Januš Vojćehovski, bivši čelnik poljske seljačke stranke, trenutno član Evropskog revizorskog suda. 

Foto: Evropski parlament/europarl.europa.eu
  • 68
  • 2
  • 0

Bivši ministar poljoprivrede Evropske unije u novom će sazivu Evropske komisije imati drugi zadatak. Naime, Fila Hogana (Phila Hogana), dosadašnjeg poverenika za poljoprivredu EU, nova predsednica EK Ursula fon der Lajen (Ursula von der Leyen) nominovala je za mesto poverenika za međunarodnu trgovinu. 

"Zadovoljan sam nominacijom. Ovo je nesumnjivo jedan od najvažnijih ekonomksih portfelja, a imenovanje dolazi u vrlo važnom trenutku za Evropsku uniju. Međunarodna trgovina predstavlja životnu liniju ekonomije EU-a, a njen ekonomski značaj ilustruje činjenica da svaki sedmi posao u EU izvozi robu i usluge. Trgovina je politički prioritet Evropske komisije i onaj s kojim sam bio usko uključen tokom svog mandata poverenika EU za poljoprivredu: hrana i poljoprivreda.

Kao rezultat našeg pozitivnog trgovinskog programa, EU je postala najveći izvoznik poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na svetu, s izvozom u iznosu od 138 milijardi evra prošle godine, podržavajući milione radnih mesta. Radujem se pokretanju ovog uzbudljivog i izazovnog portfelja i pružanju podrške izabranoj predsednici von der Lajen u njenoj potrazi za "jakim, otvorenim i pravednim trgovinskim planom" kojim se može ojačati uloga Evrope kao globalnog lidera", objavio je Fil Hogan na svom profilu.

Irca Fila Hogana na mestu poverenika za poljoprivredu trebalo bi da nasledi Poljak Januš Vojćehovski (Janusz Wojciechowski), bivši čelnik poljske seljačke stranke, trenutno član Evropskog revizorskog suda. Novi sastav Evropske komisije trebao bi početi s radom 1. novembra s tim da nominovani postaju poverenici tek kada ih potvrdi Evropski parlament. 


Tagovi

Evropska komisija Fil Hogan Poverenik za poljoprivredu Januš Vojćehovski


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!