Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetodavna služba
  • 14.01.2016. 15:00

Besplatan katalog usluga za farmere

Nakon utvrđivanja i procjene postojeće situacije i stanja na vlastitom gospodarstvu, poljoprivrednicima će u okviru paketa biti ponuđen sadržajni plan, aktivnosti, analize i preporuke kao i očekivani rezultati za određeno razdoblje.

Foto: bigstock.com
  • 879
  • 139
  • 0

Savjetodavna služba odlučila je osvježiti i promijeniti način rada u skladu s najsuvremenijim tendencijama u svijetu. Svoje usluge će po prvi puta nuditi korisnicima putem novog modela savjetovanja.

Naime, danas je službeno predstavljen Katalog usluga koji sadržava 90 savjetničkih paketa ovisno o vrsti proizvodnje i specifičnim potrebama pojedinih proizvođača. Poljoprivrednici će od sada odabirom određenog, potpuno besplatnog paketa točno znati što mogu očekivati od savjetodavanja i koju uslugu mogu dobiti.

Besplatni savjetodavni paketi za sve poljoprivrednike

Nakon utvrđivanja i procjene postojeće situacije i stanja na vlastitom gospodarstvu, poljoprivrednicima će u okviru paketa biti ponuđen sadržajni plan, aktivnosti, analize i preporuke, kao i očekivani rezultati za određeno razdoblje.

Savjetodavna služba

"Nakon dugo vremena, Savjetodavna služba mijenja način rada. Mogli bismo reći kako se događaju najveće promjene u 25-ogodišnjoj povijesti djelovanja Savjetodavne službe.

Osnova novog modela načina rada je Katalog usluga pomoću kojih poljoprivrednik, u suradnji sa savjetnikom, bira odgovarajući savjetnički paket u skladu s njegovim ciljevima, željama i potrebama," rekao je Hrvoje Horvat, ravnatelj spomenute institucije.

Kvalitetnija usluga i poboljšana analiza rezultata

Ovaj način savjetovanja koji je jedinstven na našem području bit će standardiziran za poljoprivrednike u svim područjima diljem Hrvatske, a trebao bi dovesti do veće kvalitete rada i angažmana poljoprivrednika. Cilj je, prije svega, kvalitetnija usluga, poboljšana mogućnost analize radova i rezultata savjetovanja, kao i veća uključenost proizvođača u sam proces planiranja i analiziranja rezultata.

Predstavljen Katalog usluga koji sadržava 90 savjetničkih paketa ovisno o vrsti proizvodnje i specifičnim potrebama pojedinih proizvođača.

Dugoročni plan je zasigurno da hrvatski poljoprivrednici budu što konkurentniji na tržištu, ali i modernizacija proizvodnje i farmi te savjetovanje i poticanje mladih poljoprivrednika. Savjetodavna služba ovu besplatnu uslugu nudi svim sadašnjim i budućim poljoprivrednicima koji će moći u razdoblju od tri godine koristiti do dva različita paketa.

Novi IT sustav za arhiviranje podataka proizvođača

Osim navedenog, djelatnici Savjetodavne službe će, u okviru praćenja poljoprivrednih djelatnosti, putem IT sustava nazvanim Kartica gospodarstva pohranjivati i specificirati podatke o gospodarstvima te obavljenom savjetodavnom radu. Time će se stvoriti vrijedna arhiva sistematiziranih podataka poljoprivrednih proizvođača, ali dovesti i do stalnog razvoja i poboljšanja usluga u korist poljoprivrednika.

Poljoprivrednici će u Karticu gospodarstva moći pohranjivati i specificirati podatke o gospodarstvima te obavljenom savjetodavnom radu.

Obavezno educiranje poljoprivrednika

Važno je naglasiti kako je započelo i obavezno educiranje poljoprivrednika u sklopu strukovnog usavršavanja. Naime, korisnici Mjere 10 (agrookolišne mjera) i Mjere 11 (ekološka proizvodnja) Programa ruralnog razvoja dužni su ove godine odslušati 18 sati edukacije. Ostali poljoprivrednici također imaju mogućnost različitih grupnih edukacija u trajanju od 60 sati o tehničkom unapređenju gospodarstva, ovisno o proizvodnji s kojom se bave.

Vladimir Novotny, načelnik Samostalnog odjela za informiranje u Savjetodavnoj službi, podsjetio je danas i na ovogodišnji početak financiranja Službe iz EU fondova: "Protekle godine smo uspjeli pripremiti situaciju za sufinanciranje Savjetodavne službe dijelom iz EU fondova, što je svakako uspjeh u organizacijskom smislu, ali i značajna ušteda za državni proračun. Pronašli smo način i tome prilagodili naš rad od ove godine."

Foto: bigstock.com


Tagovi

Savjetodavna služba Hrvoje Horvat Katalog usluga Poljoprivreda Kartica gospodarstva Mjera 10 Mjera 11 Program ruralnog razvoja Vladimir Novotny


Autorica

Martina Gavran

Više [+]

Martina provodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i AgroKluba kroz marketing i segmet komuniciranja s javnosti. Sveučilišna je prvostupnica kulturologije, a trenutno pohađa diplomski studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo