Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obuke
  • 09.06.2020. 13:30
  • Beograd

Beograd: Besplatne obuke za organsku proizvodnju, pčelarstvo i voćarstvo od sredine juna

Obuka za voćare počinje 15. juna i trajaće tri dana, za organsku proizvodnju 18. juna u trajanju od dva dana, a za pčelare 22. juna i trajaće tri dana. Obuke će se održati u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta, Nemanjina 6, Zemun.

Foto: Đorđe Simović (Ilustracija)
  • 187
  • 8
  • 0

Sekretarijat za privredu, u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom, organizuje besplatne obuke za poljoprivrednike organske proizvodnje, pčelare i voćare sa teritorije grada Beograda, a radi podizanja opšteg znanja iz ovih oblasti, objavljeno je na zvaničnom sajtu.

Obuka za voćare počinje 15. juna i trajaće tri dana, za organsku proizvodnju 18. juna u trajanju od dva dana, a za pčelare 22. juna i trajaće tri dana. Obuke će se održati u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta, Nemanjina 6, Zemun.

Testiranje i sertifikati

Po završetku teorijske obuke, polaznici će proći testiranje o stečenom znanju, nakon čega će im biti dodeljeni sertifikati. Osnovni ciljevi obuke su stručno osposobljavanje i aktivnosti sticanja veština u oblasti pčelarstva, voćarstva i organske proizvodnje.

Grad Beograd subvencioniše razvoj stočarstva, biljne proizvodnje i nabavku traktora

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na sledeće brojeve telefona: 715-7418 i 715-7388, radnim danima od 8 do 15 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Područje Beograda ima izuzetno povoljne uslove za savremenu poljoprivrednu proizvodnju zbog klime, poljoprivrednog zemljišta, vodotokova i razvijene prerađivačke industrije. Ova privredna grana ima strategijski značaj za snabdevanje Beograda prehrambenim proizvodima, uz resurse sa kojima obliluje šira okolina; Vojvodina i Šumadija.

Poljoprivredna proizvodnja organizuje se u oko 60.000 zemljoradničkih gazdinstava, u 160 sela i oko 40 zemljoradničkih zadruga.


Tagovi

Poljoprvreda Beograda Pčelari Beograda Organska proizvodnja u Beogradu Obuka Voćarstvo na teritoriji Beograda Besplatno


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...