Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Susret traktorista
  • 07.02.2023. 17:00
  • Međimurska, Prelog

Ako mogu motoristi, zašto ne bi i poljoprivrednici imali svoj susret s traktorima?

Međimurski poljoprivrednici već četiri godine organiziraju druženje i razmjenu iskustava o poljomehanizaciji. Sve je više onih koji im se žele pridružiti

Foto: Studio Vipro
  • 1.101
  • 374
  • 0

Nakon što operu i očiste traktore, a prije nego ih garažiraju na svojim gospodarstvima, poljoprivrednici iz okolice Preloga u Međimurskoj županiji krajem prosinca se okupe na kavi i druženju. I već četiri godine tako. 

"Došli smo na tu ideju prije pet, šest godina, a onda se i odlučili okupiti. Ovoga puta je bilo 40 traktora", prepričava nam poljoprivrednik Vlado Vuk otkrivši da je bilo onih koji su potegnuli iz 80 kilometara udaljenog Đurđevca u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kaže, sve veći interes dolazi i iz drugih dijelova Hrvatske, pa čak i susjedne Slovenije. 

Posveta traktora 

Na petu obljetnicu, u prosincu ove godine planiraju sve staviti na višu razinu, okupiti veći broj poljoprivrednika, postaviti šator, ali i pozvati svećenika da posveti vozila

Naime, Vlado je motorist i član Moto kluba Ren-ban, a budući da posvećuju motore, red je da to naprave i na četverokotačnim ljubimcima pomoću kojih cijelu godinu obavljaju puno posla. 

Na njima su cijele godine

Susret poljoprivrednika s traktorima naziv je ovoga druženja u kojemu razgovaraju o poslu, razmjenjuju iskustva o poljoprivrednoj mehanizaciji, podijele probleme oko nabave dijelova, repromaterijala, cijena.

Vlado Vuk uz pomoć obitelji, a tu posebno ističe 21-godišnjeg sina, obrađuje 150 hektara zemljišta, uzgaja soju, suncokret, uljanu repicu, pšenicu i kukuruz i nada se da će ova godina biti barem jednako dobra kao prošla.

Vjerujemo da će ovakvi susreti postati tradicija te da će ju uz ozbiljne razgovore obilježiti i zvuci pjesama kao što su Motori Divljih jagoda, ali i Traktori, omiljene obrade nekada popularnih Vatrogasaca. 

A kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte u galeriji ispod teksta. 


Fotoprilog


Tagovi

Vlado Vuk Susret na traktorima Traktori Ren-ban Posveta traktora


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]