Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz
  • 31.03.2021. 10:00

2020: Izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda - 4,2 milijarde dolara

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da Srbija treba da planira tržište Bliskog istoka koje je dobro platežno, dok, na primer, za svinjsko meso može da se osvaja Vijetnam.

Foto: Bigstock/kadmy
  • 95
  • 41
  • 0

Srbija je u 2020. godini, koju je obeležila pandemija korona virusa, izvezla poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ukupne vrednosti 4,2 milijarde dolara, izjavio je u Skupštini ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, piše Tanjug.

Prema njegovim rečima, ranije nismo bili na tržištu Kine, a sada se, kaže, izvozi mnogo proizvoda, od goveđeg mesa preko meda, vina, dok se na tržište Indije izvoze jabuke, a u Tursku goveđe meso.

Kaže da Srbija treba da planira tržište Bliskog istoka koje je dobro platežno, dok, na primer, za svinjsko meso može da se osvaja Vijetnam, prenosi dalje RTV.

Srbija za vreme korona virusa izvozila robu - najviše kukuruz

Podsetimo, dok su Rumunija, Rusija i Ukrajina uvele ograničenja na izvoz kukuruza, pa i zabranu, Srbija je za vreme vandrednog stanja prošle godine, tačnije od 15. marta do 15. aprila, izvezla robe u vrednosti od 880 miliona evra i to najviše žitarica i voća.

Roba koja je ostvarila najveću vrednost u izvozu jeste upravo kukuruz. Za mesec dana, Srbija je izvezla ove žitarice u vrednosti od 35 miliona evra. Pored toga, od poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz naše zemlje "izašle" su jabuke, kruške, dunje, voće, pšenica, hleb, peciva i kolači.


Tagovi

Izvoz Srbija Poljoprivredno prehrambeni proizvodi Branislav Nedimović Izvoz kukuruza Svinjsko meso Goveđe meso


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.