Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nagrada u pčelarstvu
  • 06.12.2022. 18:00

Zlatna pčela 2023: Otvoren poziv za dodelu nagrade vredne 28.000 evra

Nagrađuju se projekti i dostignuća iz oblasti istraživanja pčela i drugih oprašivača.

Foto: Ranka Vojnović
  • 436
  • 37
  • 0

Slovenačko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i prehrane je objavilo javni poziv građanima, pravnim licima i drugim organizacijama za dodelu nagrade Zlatna pčela 2023.

Očekuju se prijave iz Slovenije, ali i inostranstva, a poziv je otvoren tri meseca., odnosno do 1. marta 2023. Predmet poziva su projekti ili dostignuća iz oblasti istraživanja pčela i drugih oprašivača koji su objavljeni u proteklih sedam godina, odnosno u periodu 2015.-2022. godine.

Komisija će 20. maja, na Svetski dan pčela, izabrati dobitnika nagrade, uručiti skulpturu i novčanu nagradu u iznosu 28.000 evra

Nagrada podstiče i podržava inovativnost i izvrsnost pojedinaca ili pravnih lica koji su dali posebno značajan doprinos zaštiti i podizanju svesti o značaju pčela i drugih oprašivača u svetu. 

Poziv i prijava dostupni su na linku.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Zlatna pčela Pčelarstvo Slovenija Nagrada u pčelarstvu Novčana nagrada Golden Bee Award


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.