Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bagremov med
  • 30.10.2020. 10:00

Raste cena bagremovog i kreće otkup meda u saću

Osnovna cena kilograma bagremovog meda u otkupu je 5,74 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,2 evra.

Foto: Depositphotos/DarioSz
  • 1.001
  • 55
  • 0

Kako izveštava Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) dodatno je podignuta cena bagremovog meda u otkupu, koji kreće za deset do petnaest dana.

Osnovna cena kilograma bagremovog meda u otkupu je 5,74 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,2 evra.

Dodatne pogodnosti

Vlasnici Zlatne kartice lojalnosti SPOS-u sada imaju 0,6 odsto veću cenu, odnosno 5,7 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,2 evra. Vlasnici Dijamantske kartice lojalnosti SPOS-u sada imaju 0,7 odsto veću cenu, odnosno 5,8 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,4 evra. Vlasnici Platinaste kartice lojalnosti SPOS-u sada imaju čak pet odst veću cenu, odnosno 6,027 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,5 evra.

Med iz pogona u Rači uskoro sa imenom i prezimenom?

Isplata meda se obavlja u celosti pre preuzimanja meda, odnosno 90 odsto procenjene količine, jer se smatra da greška u proceni ne može biti ceća od 10 odsto, a kad se med izmeri, pčelaru će se odmah nakon merenja doplatiti razlika, ili će pčelar vratiti višak novca ako je procena bila veća od 10 odsto na štetu Pogona, tačnije nekoliko dana pre nego med napusti magacin pčelara.

Med se najpre uzorkuje, a preuzima nakon što analize pokažu da je dobar. SPOS moli sve zainteresovane pčelare da se jave što pre kako bi troškove uzorkovanja smanjili maksimalno.

Uskoro otkup meda u saću

Pored toga, Pogon "Naš med" ima kupca za bagremov med u saću, a cena po kilogramu za pčelara je osam evra. Med treba da bude u ramovima, meri se ceo ram sa okvirom.

Med iz Srbije najviše vole Italijani

"Ako imate neku drugu vrstu meda u saću, takođe se prijavite, ali sa napomenom koja vrsta meda je u pitanju, jer ako se ne prikupi dovoljna količina bagremovog meda, prihvataće se i druge vrste", ističu iz SPOS-a.

Med u saću može biti i sa i bez satne osnove, a poklopljenost saća mora biti najmanje 80 odsto. O ostalim uslovima možete saznati ovde.


Izvori

SPOS


Tagovi

Bagremov med Med u saću Pogon Naš med SPOS Otkup Cena


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu