Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Određenja lokacija za pogon meda
  • 10.11.2016. 11:00

Pčelari će graditi fabriku u Rači

Opština Rača za izgradnju pogona za otkup i plasman meda ponudila je 30 miliona dinara, kompletnu infrastrukturu orijentacione vrednosti između 80.000 i 100.000 evra kao i plac koji će ući u osnivački kapital pogona.

Foto: bigstockphoto.com/cylonphoto
  • 1.418
  • 310
  • 0

Izvršni odbor Saveza pčelarskih organizacija Srbije-SPOS odredio je lokaciju, to jest opštinu gde će se graditi pogon za otkup i plasman meda. U najužem izboru za lokaciju budućeg pogona bilo je pet opština: Srbobran, Rača, Ćuprija, Surdulica i Mali Zvornik. Izabrana je ona ponuda koju je Izvršni odbor SPOS smatrao najboljom u celosti.

11 glasova članova Izvršnog odbora SPOS odlučilo

Donošenje odluke nedavno je najavio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prilikom posete pčelarima u Gadžinom Hanu. Razmatran je i više nego solidna ponuda Grada Požarevca ali kako je kasno pristigla nije bilo moguće prihvatiti je. Sa 11 glasova za i dva protiv, Izvršni odbor SPOS, odličio je da će se pogon za otkup i plasman meda graditi u opštini Rača. Kako je ova odluka uslovna, u najskorijem periodu mora biti usaglašen i potpisan konačni ugovor sa opštinom Rača. Ugovorom će biti definisani međusobni odnosi, au skladu s ponudom koju je dala Opština.

Opština Rača je za izgradnju pogona za otkup i plasman meda ponudila 30 miliona dinara, kompletnu infrastrukturu orijentacione vrednosti između 80.000 i 100.000 evra kao i plac koji će ući u osnivački kapital pogona.

Foto: bigstockphoto.com/cylonphoto


Izvori

SPOS


Tagovi

SPOS Pogon za pakovanje i prodaju meda Opština Raša Srbobran Surdulica Mali Zvornik Ćuprija


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić