Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije po košnici
  • 03.09.2019. 15:00

Od sledeće godine povećanje subvencije po košnici na 800 dinara

Subvencije po košnici od naredne godine iznosiće 800 dinara. Prosečan pčelar SPOS-a ima 60,3 košnice pčela, za koje će iduće godine dobiti 4.824 dinara više, odnosno 48.240 dinara. 

Foto: Depositphotos/hraska
  • 364
  • 45
  • 0

Prošle nedelje dogovoreno je da se od sledeće godine povećaju subvencije po košnici sa 720 dinara na 800 dinara.

"Predsednik SPOS-a imao je sadržajan sastanak sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, sa devet tačaka dnevnog reda, na kome je dogovoreno puno toga, a za sada možemo objaviti da je dogovoreno da subvencije po košnici od iduće godine iznose 800 dinara," saopštio je SPOS (Savez pčelarskih organizacija Srbije).

To je povećanje od 11,1% u odnosu na dosadašnju sumu. Ova suma kako su dalje saopštili obezbediće dodatnih 500.000 evra u masi za pčelare Srbije.

Prosečan pčelar SPOS-a ima 60,3 košnice pčela, za koje će ove godine dobiti subvencije u iznosu od 43.416 dinara, a iduće godine dobiće 4.824 dinara više, odnosno 48.240 dinara. 

"Takođe, još jednom je predsedniku SPOS-a potvrđeno da Ministarstvo radi na obećanim subvencijama za gorivo za selidbu pčela, te da će u dogledno vreme biti objavljeni detalji i subvencije u ovoj godini isplaćene," kažu u SPOS-u.


Izvori

SPOS


Tagovi

Savezu pčelarskih organizacija Srbije SPOS Subvencije Subvencije po košnici


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!