Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Više novca za pčelare
  • 30.12.2016. 12:00

Nedimović: više novca za pčelare u 2017. godini

Pčelari mogu da očekuju 20% više sredstava u sledećoj godini, najavio je ministar Branislav Nedimović na Međunarodnoj pčelarskoj konferenciji u Novom Sadu.

  • 4.058
  • 203
  • 0

Pčelari mogu da očekuju 20% više sredstava u 2017. godini, rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine. To znači četiri miliona evra za košnice i još dodatna sredstva za nabavku opreme, odnosno država će do 40% finansirati subvencionisanje.

Rečeno je i da je primetan rast prethodnih godina, koji se mora podržati. Zbog toga će posebna sredstva biti namenjena mladim poljoprivrednicima, pa tako i pčelarima.

Ono što je navedeno kao najveći problem jeste falsifikovanje meda. Osnovan je operativni štab za suzbijanje ove pojave, na čijem je čelu Dragan Glamočić, savetnik premijera za oblast poljoprivrede. Rečeno je da je tržišna inspekcija pokrenula 12 zahteva za prekršajni postupak, odnosno da je uništeno 19 tona falsifikovanog meda.

Zaključak je da se u budućnosti mora raditi više na proveri kvaliteta meda i izvozu. Više o tome pogledajte u prilogu ispod teksta.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Branislav Nedimović Dragan Glamočić Med


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner