Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Moderno pčelarstvo
  • 20.05.2016. 15:00

Moderno pčelarenje uz prikolicu - hladnjaču

Rade Stevanović ima velike planove za budućnost u pčelarstvu. Za sada je "zapeo" na projektu "prikolice-hladnjače".

  • 4.576
  • 185
  • 0

Pre 14 godina jedan novinski članak probudio je interesovanje Radeta Stevanovića za pčelarstvo.

On tada nije razmišljao da će ovo biti veliki posao, pa je tako i krenuo, bez velikih očekivanja, polako, prvo učeći "zanat" kod iskusnog pčelara. Godinu dana je tako stažirao, a tek nakon toga nabavio sopstvena društva. Iako je planirao da pčelari sa tek sedam društava, godinu je završio sa čak 15, jer je deo kupio, a deo su mu poklonili drugi pčelari kao zahvalnicu što im je pomagao.

Danas je ovaj pčelar predsednik Društva pčelara "Dunav" u Apatinu. On ima 100-tinak društava sa planom da se uvođenjem moderne pčelarske prikolice taj broj poveća za još 68 pčelinjih društava. Prikolica je napravljena od hladnjače i ima mnoge prednosti u odnosu na "obične" pčelarske prikolice. Međutim, ovakva prikolica je Stevanoviću donela i mnoge probleme. Konkretno, problemi su nastali u vezi sa atestiranjem, ali kada je o našoj birokratiji reč, to nekako i ne čudi. Ovakav sistem pčelarenja s prikolicom-hladnjačom zaživeo je i pokazao se kao dobar u Ukrajini i Rusiji.

Ipak, Rade Stevanović se ne predaje i veruje da će ovaj problem u vezi s prikolicom biti rešen. Kakvi su mu planovi za budućnost? Koliko je zadovoljan otkupom i plasmanom meda? Šta sve očekuje da će mu omogućiti ovaj moderan pristup pčelarenju s prikolicom-hladnjačom saznajte u video prilogu:


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Apatin Pčelarska prikolica Hladnjača Košnice Rade Stevanović


Partner