Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • InovaLab
  • 06.11.2018. 08:15

Akreditovana laboratorija za borbu protiv lažnog meda

"Sada će biti mnogo lakše izboriti se sa falsifikatima meda, jer imamo akreditovanu laboratoriju u kojoj rade vrhunski naučni radnici", navode iz SPOS-a.

Foto: Pixabay / Ajale
  • 461
  • 80
  • 0

InovaLab - laboratorija za ispitivanje autentičnosti hrane Inovacionog centra Hemijskog fakulteta u Beogradu dobila je sertifikat o akreditaciji. To znači da, odlukom Komisije za akreditaciju Akreditacionog tela Srbije, ispunjava zahteve standarda SRPS ISO/IEC 17025:2006. Akreditacija obuhvata fizička i hemijska ispitivanja hrane.

"Sada će biti mnogo lakše izboriti se sa falsifikatima meda, jer imamo akreditovanu laboratoriju u kojoj rade vrhunski naučni radnici", stoji na sajtu SPOS-a.

Kako se dodaje, pčelari SPOS-a i pogon "Naš med" ostvariće velike uštede na analizama meda u budućnosti. Ugovorom o poslovno tehničkoj saradnji cena će biti za 30% niža.

"Na osnovu odluke Skupštine SPOS-a, SPOS je 6. februara 2015. godine potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Hemijskim fakultetom iz Beograda, kojim je pomogao akreditaciju Hemijskog fakulteta sa 1.000.000 dinara", podsetili su iz Saveza.

Akreditacija
SPOS: Lakša borba sa falsifikatima meda

 


Izvori

SPOS


Tagovi

Med Laboratorija Hemijski fakultet Beograd SPOS Analiza meda Falsifikat Lažni med


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.