Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Austro Diesel ostvaruje rekordne prihode

Društvo Austro Diesel GmbH, generalni uvoznik opreme Massey Ferguson za Srednju i istočnu Evropu, nedavno je objavilo brojke za poslovnu godinu 2022. U usporedbi s prethodnom godinom, broj primljenih i neizvršenih narudžbi znatno je porastao u jubilarnoj 40. godini poslovanja. Prihodi su se ukupno povećali za oko 40% u odnosu na prethodnu godinu. Ovo je samo još jedan u nizu uspjeha posljednjih godina – Austro Diesel ostvario je respektabilan uspjeh i 2021. i 2020. godine.

Unatoč izazovima dosljedna isporuka rezervnih dijelova

Zahvaljujući dobro organiziranim zalihama, Austro Diesel uspio je relativno dobro kompenzirati tešku situaciju u pogledu rokova isporuke koja i dalje traje te izazova povezanih s raspoloživošću strojeva. Ni globalni kibernetički napad na AGCO, matično društvo poduzeća Massey Ferguson, u maju 2022. nije uspio omesti Austro Diesel na njegovom putu uspjeha. Uprkos teškim uvjetima, Austro Diesel uspio je svojim kupcima osigurati dosljedno snabdijevanje rezervnim dijelovima s 96% isporuka unutar 24 sata (first fill) i čak 99 % takvih isporuka kad je riječ o žetvenim strojevima.

Ing. Johann Gram, član i direktor društva Austro Diesel GmbH: „Naš vrlo pozitivan rezultat 2022. dokazuje ispravnost naše strategije držanja lokalnih zaliha. Jasnim pozicioniranjem i usmjerenošću na snabdijevanje rezervnim dijelovima koja je među najboljima u branši, na najbolju uslugu, vrhunsku kvalitetu i maksimalnu mobilnost te produktivnost naših kupaca uspjeli smo ponovno rasti uprkos općoj ekonomskoj nesigurnosti. Na tom temelju i uprkos  aktuelnim izazovima u pogledu potrošnje te uprkos posljedicama pandemije na privredu koje i dalje osjećamo, raduje nas činjenica da smo svoje ciljeve uspjeli i nadmašiti."

Austro Diesel svojim distribucijskim partnerima nudi vrhunsko snabdijevanje rezervnim dijelovima već sutradan nakon narudžbe. Za poljoprivrednike je to bitna dodana vrijednost tokom radno intenzivne sezone žetve, ali i tokom cijele godine. Tim poduzeća Austro Diesel savjetuje i prati kupce na sedam jezika. Austro Diesel uspio je i tokom krize uzrokovane bolešću Covid-19 osigurati neprekidnu isporuku strojeva i rezervnih dijelova na sva tržišta.

Rast u svim regijama

Pozitivni su i trendovi te potražnja u pogledu visokokvalitetnih strojeva Massey Ferguson na jedanaest izvoznih tržišta poduzeća Austro Diesel. U svim je regijama ostvaren rast, posebno u Mađarskoj – tamo je prihod 2022. čak i udvostručen.

Massey Ferguson zabilježio je u austrijskoj statistici novoregistriranih vozila s 31. decembrom 2022. povećanje od 1,9 postotnih bodova i time zauzeo prvo mjesto kad je riječ o porastu. Istovremeno, aktuelni trendovi pokazuju koliko je važno poslovati održivo i odgovorno te osigurati mobilnost naših kupaca kako bi se održalo nesmetano funkcioniranje evropske poljoprivrede, a time i proizvodnje prehrambenih proizvoda. Cijeli tim Austro Diesela svakodnevno radi upravo u tom cilju.

„Vrlo smo ponosni na činjenicu da smo izgradili toliko uspješno poduzeće koje je postalo konstanta kako za kupce, tako i za partnere i zaposlenike. Želimo se srdačno zahvaliti svim sudionicima za njihov doprinos tom uspjehu. Zajedno možemo puni optimizma gledati u budućnost”, dodaje Gram.

S obzirom na veliki broj neizvršenih narudžbi, društvo Austro Diesel GmbH 2023. očekuje nastavak dobrog poslovanja, iako s usporenim rastom. Broj neizvršenih narudžbi u svim je segmentima veći nego prethodne godine što upućuje na to da je Austro Diesel 2023. dobro pripremljen za izazove poput smanjenja tržišta ili zahtjevne situacije u pogledu snabdijevanja.

Više od 40 godina kompetentan partner poljoprivrednika

Austro Diesel GmbH je od 1984. pouzdan partner u branši poljoprivredne opreme usmjeren na kupce, i to ne samo na one u Austriji, već u cijeloj Srednjoj i istočnoj Evropi. Društvo postavlja mjerila kada je riječ o profesionalnom savjetovanju, izvanrednoj usluzi i održivoj saradnji. Od samog osnivanja zadovoljstvo kupaca je u središtu njegova rada.

Pionirskim duhom, kreativnošću i stalnim razvojem društvo Austro Diesel GmbH tokom godina je kontinuirano izgrađivalo i učvršćivalo svoju prisutnost na tržištu. Danas Austro Diesel zajedno s oko 100 samostalnih dugogodišnjih distribucijskih i servisnih partnera vodi brigu o više od 50 000 traktora i više od 2 000 marke Massey Ferguson u jedanaest tržišta Austro Diesela: Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Kosovu.

Nagrađivana poljoprivredna oprema

Srž palete proizvoda poduzeća Austro Diesel uz snažne kombajne, silokombajne i teleskopske utovarivače čine, naravno, i traktori marke Massey Ferguson. Među njima je i iznimni MF 5S. Ovaj visokoučinkoviti i komforni multitalent dobitnik je nagrade „Farm Machine 2023” u kategoriji „traktori snage manje od 120 KS” te nagrade „Red Dot” za dizajn proizvoda 2022.

foto: Austro Diesel