Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Obavijest voćarima

Proteklih dana su zabilježene različite količine oborina ali su zabilježeni uvjeti jake infekcije krastavosti jabuka u nasadima pa bi trebalo nastaviti za zaštitom protiv bolesti krastavosti(Venturia inaqualis) i pepelnice (Podosphera leucotricha)

Primijeniti jedan od pripravaka kontaktnog djelovanja protiv krastavosti kao što su

a.t. mankozeb (Dithane M-45,Dithane DG Neotec, Star 80, Pinozeb M-45, Mankozeb)

a.t. ditianon -Delan 70 a protiv pepelnice pripravke kao Luna experience, Domark 40 ME ili Nimrod 25 EC(paziti na miješanje sa pripravcima na bazi mankozeba,metirama i propineba-nije dozvoljeno kao i još nekim aktivnim tvarima-provjeriti uputu proizvođača , te vidjeti koje su sorte zastupljene u nasadu isto zbog moguće fitotoksičnosti).

U nasadima je potrebno izvršiti i zaštitu protiv jabučnog savijača i primijeniti jedan od pripravaka kao što su Calypso 480,Mospilan,Reldan 22 E. Ovi pripravci djeluju i na lisne uši. Ukoliko je u nasadu prisutna jabučna krvava uš primijeniti dozvoljene pripravke za suzbijanje (Pirimor 50 WG).

Prije primjene bilo kojeg pripravka za zaštitu bilja detaljno pročitati pisanu uputu i postupiti u skladu s njom. Obratiti pozornost na preporučene doze i koncentracije, vrijeme primjene , mogućnosti ili zabrani miješanja sa drugim SZB kao i dozvoljeni broj tretiranja u toku jedne vegetacijske sezone. Sva primjenjena sredstva upisati u evidenciju i ambalažu propisno zbrinuti.

Podsjećamo na obavezu testiranja uređaja za primjenu pesticida.

Mira Živković,dipl.inž.
Mira.Zivkovic@savjetodavna.hr