Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Obavijest proizvođačima kukuruza

Proizvođači koji nisu primijenili zemljišne herbicide nakon sjetve, a prije nicanja kukuruza ili je njihov učinak iz nekog razloga izostao, mogu ići u primjenu sredstva nakon nicanja kukuruza i korova sa herbicidima koji imaju dominantno djelovanje preko lista. Tretirati treba kad se najavi nekoliko dana bez kiše, da nakon tretmana korov što bolje upije herbicid. Izbor herbicida ovisi o korovnim vrstama prisutnim u kukuruzu i fazi razvoja. Upozoravamo proizvođače da pregledaju svoje usjeve i izvrše pravovremenu zaštitu.

Za suzbijanje jednogodišnjih i nekih višegodišnjih širokolisnih korova može se primijeniti: Deherban A extra, Boss, Starane 250, Vega, Banvel 480 S, Faraon, Motikan, Dimbo 480, Esteron extra 600 EC, Mustang.

Za suzbijanje jednogodišnjih i nekih višegodišnjih travnih korova može se primijeniti: Motivell extra 6 OD, Trawel, Tarot 25 DF, Principal 53,6 WG, Kelvin 40 SC.

Gotove tvorničke kombinacije koje djeluju i na širokolisne i na travne korove su: Cyntel 51 WG, Elumis, Task 64 WG, Principal pluss 66,5 WG, Capreno.

Herbicidima je preporučljivo dodati jedan od okvašivača, koji će smanjiti površinsku napetost lista i poboljšati prianjanje herbicida na korov.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice na sljedećoj adresi: https://fis.mps.hr/trazilicaszb/ .

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijeniti sukladno uputama proizvođača, a praznu ambalažu propisno zbrinuti. Obavezno voditi evidenciju o tretiranju.

Marina Buketa, mag. ing. agr.
E-mail: Marina.Buketa@savjetodavna.hr