Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Obavijest ratarima

Poljoprivredni proizvođači koji nisu izvršili zaštitu od korova u jesen, obavezno je provesti do kraja busanja. U oziminama se mogu primijeniti herbicidni pripravci Pendigan 330, Stomp 330, te se na taj način riješiti korove koji uslijed toplog vremena brzo niču i zakorovljuju usjev.

Ako je bila kasnija sjetva pšenice moguća je i kombinacija Filon + Logran 20 EW u fazi do početka busanja.

U usjevima gdje su prisutni uskolisni korovi: slakoperka i drugi preporučujemo primijeniti herbicid Axial 50 EC. Ako ga primjenjujemo u kombinaciji sa Logranom 20 WG primijeniti do kraja busanja. Isto tako se može protiv uskolisnih korova u pšenici primijeniti i Alister New. Osim ovih herbicida primijeniti se mogu, protiv uskolisnih i širokolisnih korova: Alister Grande Granstar 75 DF, Sekator OD do drugog koljenca, Hussar OD, Grodyl i Vega. Protiv širokolisnih korova upotrijebiti: Mustang, Deherban A Extra, Lancelot 450 WG.

Naglašavamo da se u zaštitu od korova ne ide ako usjev pšenice pati od viška vode ili je neishranjen!

Pripravke upotrijebiti prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom.Primjenu sredstava za zaštitu bilja mogu obavljati samo osobe s položenim ispitom o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida! Korisnici sredstava za zaštitu bilja trebaju voditi evidenciju o izvršenim tretiranjima.

Đurđica Kšenek, dipl. ing. agr.
E-mail: Djurdjica.Ksenek@savjetodavna.hr