AgroKlub.com

\

Korisnici

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Korisnici » poljotv » Moj zid

poljotv (Poljoprivredna televizija)


Projekt „The Young Farmers Engine for the CAP 2020“, skraćenog naziva „Young Village Folk" provodi se u tri države članice Europske unije – Sloveniji, Hrvatskoj i Finskoj. Nositelj projekta je Radiotelevizija Slovenija, dok je hrvatski suradnik... Pročitaj cijeli status »


Mladih ruku djelo u naše jelo! - Poljoprivredna TV

Projekt „The Young Farmers Engine for the CAP 2020“, skraćenog naziva „Young Village Folk“, predstavljen je na...


Pozivamo sve mlade poljoprivrednike, one koji to žele postati te sve zainteresirane - pridružite nam se!
Upoznajte super zanimljive govornike, poslušajte korisna predavanja, inspirirajte se i pokrenite svoje poljoprivredno poslovanje :)


Postani i ti uspješan poljoprivrednik! - Poljoprivredna...

Poljoprivredna televizija organizira predavanja za (mlade) poljoprivrednike koja će se održati u petak 22. rujna 2017. godine u...


Pregled ovogodišnjeg FarmShow Osijek.


Prijavite se za sudjelovanje i budite s nama dio sajma koji predstavlja ono najbolje što Slavonija nudi – ukusnu, kvalitetnu i zdravu hranu te srdačno gostoprimstvo i široku slavonsku dušu. www.poljoprivredna.tv/prijavite-se-sudjelovanje-agrotour-slavonija/ Pročitaj cijeli status »

upload/slike/zid/13110.jpg upload/slike/zid/13110-1.jpg upload/slike/zid/13110-2.jpg upload/slike/zid/13110-3.jpg


Jeste li vi imali problema s pronalaskom radnika?


Broj površina zasijanih pšenicom manji je gotovo za 50 tisuća hektara nego prošle godine, što je najsiromašnija sjetva od 1990. godine. Ipak, ovogodišnja kvaliteta je zadovoljavajuća, a količina po hektru rekordna.


Potaknuti niskom otkupnom cijenom mlijeka i krizom u stočarstvu članovi Zadruge UPOCentar Simentalac odlučili su preuzeti mljekaru BIZ iz Buka. Njihov cilj je neovisnost od cjenovnog pritiska otkupljivača, industrije, ali i trgovaca.


Prema zastupljenosti u sjetvi, krumpir je četvrta kultura u svijetu. Na području naše zemlje mladi gomolj najviše se uzgaja na otocima te priobalnom području, ali sve više i u kontinentalnom dijelu Hrvatske.


Veleučilište u Požegi trenutno je domaćin studentima na razmjeni iz Španjolske i Italije koji obavljaju stručnu praksu u Kutjevu d.d. Pogledajte kako su se snašli :)


Veleučilište u Požegi prošlog je tjedna proslavilo 19. rođendan :) Tom prilikom predstavljen je novi vinski web portal na kojemu će se prezentirati i prodavati vina proizvedena u vinskom podrumu Veleučilišta, a koja su, naravno, proizveli studenti studija... Pročitaj cijeli status »


O budućnosti mljekarske industrije razgovarali smo s Davorom Adžićem, vlasnikom jedne od rijetkih robotiziranih farmi krava u Hrvatskoj - Landia.


Jagode - jaaaako fine i poprilično zahtjevne za uzgoj. Slažete se?


Zagrebački Trg Petra Preradovića na dva dana je postao centar domaće hrane, i to one koju su proizveli mladi poljoprivrednici. Naime, prošlog je vikenda održan 1. Sajam Mladih Poljoprivrednika koji je organizirala HUMP Agro - Hrvatska Udruga Mladih... Pročitaj cijeli status »


Koje je vaše mišljenje?


Kiša nije spriječila zaljubljenike u bio uzgoj povrća i drugih kultura da sudjeluju na praktičnom dijelu tečaja "Ekološki vrt" gdje su učili razne tehnike poboljšanja proizvodnje i plodnosti tla.


Većina proizvođača drugu prihranu pšenice odradila je sredinom ožujka, ali biljke tada nisu iskoristile dovoljno hranjiva jer više od mjesec dana nije bilo oborina.


Voćari i vinogradari Požeško-slavonske županije neće po lijepom pamtiti ovaj travanj. Naime, pojava mraza nanijela je velike štete brojnim kulturama...


Pogledajte savjete stručnjaka :)


Ministarstvo poljoprivrede intenzivno radi na pripremi prijedloga Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koji u Hrvatskoj do sada nije postojao. O novom zakonu razgovarali smo s Jurajem Orendom iz Ministarstva poljoprivrede te s predsjednikom Udruge OPG-a... Pročitaj cijeli status »


Na vinskim naljepnicama česti su pojmovi "blend", "kupaža" i "cuvee" koji označavaju miješanje različitih sorti. Cilj spomenutog postupka je uklanjanje nedostataka i postizanje standardizacije kakvoće. U pripremi kupaža okušali su se i studenti požeškog... Pročitaj cijeli status »

učitaj još postova »