Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Frozen Yogurt – dezert ledeno sjajan kao sladoled, ali za neke i mnogo bolji od njega. Prvi put smo se susreli sa njim u Grčkoj, gde su svi stajali u redu da kupe ovu skupu poslasticu. Pa šta je to tako posebno u njemu? Pravi se od jogurta i svežeg voća, a pri tome je bezopasan za vašu liniju. Deca mogu da uživaju u njegovom ukusu zato što on spada u zdrave slatkiše. Ali srazmerno svemu tome i cena i nije prava sitnica.
Naučite da pravite Frozen Yogurt i to će vam uštedeti mnogo para, a još više kalorija.Ovi recepti za Frozen Yogurt puni su proteina, kalcijuma i zdravih bakterija. Ovo je sjajna zamena za sladoled, a najbolje od svega je to što ćete kod kuće moći da napravite bilo koji voćni ukus vašeg smrznutog jogurta, umesto da budete ograničeni ukusima koji se nude u prodavnicama.
Potrebno je prvo da napravite osnovnu bazu, a onda kreirajte više fenomenalnih voćnih ukusa.
Frozen Yogur – osnovni recept500 grama jogurta (najbolji bi bio grčki jogurt)200 ml slatke pavlake120 grama šećera u prahu1 ½ kašika ekstrakta od vanile
Način pripreme:U jednoj posudi pomešajte jogurt i šećer u prahu, a u drugoj posudi izmiksajte šlag od slatke pavlake, pa ga dodajte jogurtu sa šećerom u prahu. Na kraju dodajte ekstrat od vanile. I to je to. Ostavite da se zamrzne jedan sat pre serviranja.

Evo kako da napravite različite ukuse vašeg smrznutog jogurta:
Banana Frozen Yogurt
Potrebne namirnice:3 veće banane2 kafene kašike soka od limuna2 šolje vanila jogurta (osnovni recept)2 kašike meda
Način pripreme:Napravite osnovni recept za frozen jogurt, pa mu dodajte ispasirane banane, med i sok od limuna. Sve zajedno dobro izmiksajte. Rasporedite u silikonske kalupe (mogu i oni za mafine) ili male plastične posudice (mogu da posluže i čaše od običnog jogurta ili kiselog mleka). Ostavite u zamrzivaču oko 4 sata da se stegne.
Frozen jogurt sa ukusom malineKuvajte 100 grama šećera i 170 grama maline, na srednjoj temperaturi, dok šećer ne počne da se topi i voće skroz ne omekša. Sklonite sa vatre i ohladite, pa tek tada dobro izmiksajte sa osnovnom smesom za jogurt. Sipajte u vaše kalupe i zamrznite dobro do služenja.
Na isti način napravite i sa jagodama, borovnicom, kupinama ili bilo kojim drugim voćem.