Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Svi putevi danas vode u Futog, "prestonicu" kupusa, nadaleko čuvenih bledozelenih glavica, bez čijih se kiselih listova ne mogu zamisliti sarma, podvarak ili salata začinjena alevom paprikom... Od ulaska u selo nadomak Novog Sada do centralnog platoa, na sve strane "načičkane" prikolice prepune zelenkastih glavica povrća koje je proslavilo ovo mesto sa bezmalo 19.000 duša. Došlo i staro i mlado, poveli i goste da budu deo najpoznatije futoške manifestacije - "Kupusijade".

Duž glavne Ulice cara Lazara širio se miris kuvanog kupusa. Stotinak kuvara se okušalo u kuvanju kiselog i slatkog kupusa, podvarka. U oranije je stalo dve tone ovog povrća, dovoljno za oko 50.000 gostiju.

Futožani i njihovi gosti, privučeni mirisom, zastaju pored oranija i kotlića, pokušavajući da otkriju tajne recepta, ali kuvari nerado pristaju da govore. Nude im da probaju, ubeđujući da je baš njihov najbolji i da "takav sigurno još nisu jeli". Futoška "Kupusijada" se ne može zamisliti bez nadmetanja za najveću glavicu.