Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Bundeva je najčešća jesenja dekoracija u domu. Pomoću nje se mogu da se naprave nogobrojni ukrasi u kući odcvetnog aranžmana pa do zanimljivih dekoracija na komodi. Bundeve su praktične za kreativno i zanimljivo ukrašavanje doma. Postoje više vrsti bundeva koje se razlikuju po veličini i boji. Bundeva ima tvrdu koru stoga se duže suši pa se može koristiti kao ukras duži vremenski period.


Poslednjih godina je širom sveta praznik Noć veštica (eng. Halloween) dostigao veliku popularnost, povodom čega se 31. oktobra organizuju zabave u to ime i dekoriše se dom zastrašujućim dekoracijama: od bundeve, motivima paukova, slepih miševa, crnih mačaka i drugih zastrašujućih stvari, a ljudi se maskiraju u zastrašujuće kostime. Praznik je inače svetkovina koja se održava noć uoči Svih svetih. To je praznik karakterističan za zapadne države poput: SAD, Irska, Kanada, V. Britanija, Švedska, Porto Riko, Japan, Novi Zeland i u nekim delovima Australije.

9 ideja za dekoraciju od bundeva
Ukoliko ste od onih koji podržavaju ovaj praznik, ili jednostavno volite bundeve u svom domu u jesen, nudimo Vam par primera šta možete napraviti od bundeve. Bundevu možete celu staviti i kao takva može biti predivan dekor, a možete je izdubiti iznutra i izrezati koru u željenom obliku, ubacite ukrasnu sveću i dobili ste zanimljiv dekorativni svećnjak.

Strašna bundeva Džek O'Lantern
Džek Fenjer ili Džek O'Lantern je simbol duše koja je prokleta i koja luta između svetova, kao takav je osnovni simbol za Noć veštica. Za ovu dekoraciju potrebna vam je jedna velika bundeva i tri male. Veliku bundevu izdubite iznutra i na kori izrežete oblik, tako što prvo nacrtate oblik po kome skalpelom režete. Napravite velike kose oči, trouglasti nos i ogromna cik-cak usta. Unutar bundeve stavite sveću, a tri male bundeve oslikajte crnim markerom napravivši im izraze lica užasa i straha. Uzmite jednu žicu u vidu ražnja i provucite ove tri male bundeve. Ovaj ražnjić postavite tako da ulazi u usta velike zastrašujuće bundeve i dobićete pravu dekoraciju za Noć veštica.

Simpatične bundeve sa smešnim licem
Napravite bundeve sa smešnim licima, ne moraju uvek biti zastrašujuća. Za noseve koristite šargarepe i koren peršuna. Usne nacrtajte crnim markerom, umesto očiju izrežite oblike od papira i nalepite, ili postavite naočare ili jednostavan šešir koji prekriva oči. Poređajte ovako dobijene bundeve različitih oblika i dobićete duhovito i nasmejano društvo bundeva kao dekoraciju za Noć veštica i dalje jer bundeve mogu tako stajati oko 2 nedelje.

Oslikane bundeve
Najjednostavniji način za dekoraciju je obojiti delove bundeve crnim sprejem ili vodenim bojama, tako da se dobija jedna hrapava reljefna šara.

Fensi bela bundeva
Pri vrhu bele Ševron bundeve nacrtajte cik-cak liniju po celoj bundevi. Izrežite od šljokičastog papira oblik i nalepite po obodu, po liniji iznad cik-cak oblika nalepite sitne kamenčiće, šljokice ili cirkone, i dobićete predivnu fensi bundevu koja će glamurozno izgledati u vašem domu.

Bundeva sa gumicama za tegle
Ovu dekoraciju je vrlo jednostavno napraviti. Uzmete bundevu, sa većom drškom. Nabavite celo pakovanje većih i tanjih gumica za tegle u raznim bojama. Prvo u jednoj boji obložite dršku gumicama, a potom ređajte naizmenično, vertikalno, horizontalno, dijagonalno, sve ostale boje gumica po celoj bundevi. Dobićete zanimljivu mrežu duginih boja.

Gavran bundeva
Gavran svojim izgledom spada u zastrašujuće čak sablasne ptice, napravite ovu šaru na bundevi i biće dovoljno strašna za Noć veštica. Ukoliko niste vešt crtač, pronađite šablon gavrana i preko papira ga precrtajte na bundevu, potom obojite crnim markerom ili možete kontaktirati štampariju da vam naprave stiker ovog oblika u dimenziji koja vam je potrebna. Ta varijanta je malo skuplja ali je preciznija i gavran će prelepo izgledati na bundevi.

Izvor: https://www.bhg.com/halloween/pumpkin-decorating/painted-pumpkin-ideas/#page=21