Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Iskoristite priliku i poručite mini leglo kalifornijskih glista i sami ih uzgajate za proizvodnju mamaca za ribolov i proizvodnju glistenjaka za đubrenje biljaka!

Cena mini legla je 2499 dinara. U njemu ima 3-4000 glista svih veličina (odrasle, mlade i jajašca). Kanta je teška oko 10 kg i poštarina za tu težinu je oko 870 dinara bilo gde da šaljem u Srbiji.

Mini leglo staje u 1 kantu od 20 litara i od njega za 4 meseca dobijete kompletno leglo glista koje udvostručuju broj svakih 70-90 dana ako imaju optimalne uslove. Ove gliste su zbog svoje živahnosti neprevaziđen mamac za pecanje bele ribe! Idealne su za sve popularniji feeder ribolov. Dovoljno su tanke da ih mozete kaciti i na udicu broj 16, a dovoljno dugacke da ih 3 puta mozete probosti većom udicom. Sa mini leglom zadovoljićete vaše potrebe za mamcima praktično zauvek jer se one razmnožavaju mnogo brže nego što ih možete potrošiti. Možete ih koristiti i sitno seckane u primami radi boljeg efekta.

Kalifornijske gliste proizvode i najkvalitetnije organsko đubrivo - glistenjak koji ne može da spali koren biljke kao stajsko đubrivo i svaka presađena biljka koja se stavi u glistenjak prima se 100%. Izuzetno isplativo ulaganje u sopstvenu organsku proizvodnju. Zasto bi kupovali glistenjak po ceni od 10-20 dinara za litar kad možete sami da ga proizvodite? Jedno kompletno leglo kalifornijskih glista svaka 3 meseca proizvede skoro 300 litara glistenjaka.

Glista u svom probavnom traktu uz pomoć različitih enzima i mikroorganizama neutrališe toksične materije iz materijala kojim se hrani i obogaćuje taj materijal 2 i po puta! Tona glistenjaka po svojim svojstvima je 5 puta kvalitetnija od tone stajskog đubriva. Pošto glista zadrži 50% prerađenog materijala za energiju i razmnožavanje, drugih 50% izbaci u vidu glistenjaka-jasno je koliko kvalitetan proizvod pravi. Ako se uzme u obzir da pri sadnji paradajza ili krompira treba 150-250 ml glistenjaka za jednu biljku, jasno je kolika je to količina najkvalitetnijeg organskog đubriva. Uzgajajte sami organsku hranu i zatvorite prirodni ciklus proizvodnje u svojoj bašti.

Prihranu biljaka glistenjakom mozete raditi na 3 načina: ukopavanjem oko korena biljke, folijarnim prskanjem i zalivanjem (ručno ili kroz sistem kap po kap). Davanje glistenjaka biljci je kao davanje steroida bodi bilderima uz jedan bitan detalj - glistenjak je višestruko koristan za biljku za razliku od steroida koji je višestruko štetan za onog koji uzima. Biljka mnogo brže raste kad je đubrena glistenjakom, plodovi su kvalitetniji i ukusniji. Materijal koji gliste koriste za preradu u glistanjak-humus vam je dostupan praktično besplatno (organski otpaci povrća i voća, karton, trava, lišće, stajski đubar od goveda, ovaca, konja, zečeva, činčila). Trebaju vam samo gliste koje će taj materijal preraditi u glistenjak. Glistenjak se meri u litrama a ne u kilogramima zbog razlicite težine koju ima pri različitoj vlažnosti. Litar je uvek litar i pri vlažnosti od 50% težak je oko 700 g.


Šaljem BEX kurirskom službom. Šaljem i štampanu detaljnu literaturu uz koju će uzgoj glista biti lak i zanimljiv i sprečiti greške koje početnici najčešće prave. Uz te informacije naučićete da umnožite gliste i legla bez gubitaka.

INFO: 061/601-46-90 Veljko