Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Al Dahra će do kraja godine uložiti osam miliona evra u novu mehanizaciju

Poljoprivredna kompanija Al Dahra Srbija, koja je pre nekoliko godina kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), ušla je u zonu profita uz projektovan stabilan rast i najavu novih investicija. Nedavno je u Al Dahru stigao prvi kontingent novih mašina za ovu godinu u vrednosti od preko šest miliona evra, uskoro stiže i nova oprema za stočarske farme u vrednosti od oko milion evra. Pored toga, Al Dahra je nabavila i dva nova vatrogasna vozila čime je potpuno obnovila mašine i opremu u sopstvenoj vatrogasnoj službi.

Kontinuirano ulaganje u unapređenje proizvodnje podrazumeva i novu mehanizaciju, poput traktora, kombajna, prskalica i sejalica, za koje će, do kraja godine, kompanija uložiti dodatnih osam miliona evra. Moderne mašine će značajno unaprediti proizvodnju, uštedeti vreme i ubrzati radne procese, a sve to sa manjim utroškom goriva i uticajem na životnu sredinu.

"Uprkos brojnim nasleđenim izazovima, uspeli smo da postavimo zdrave temelje budućeg poslovanja i podignemo standarde u celokupnom agro-sektoru. Nakon četiri godineinvestiranja i sistematske reorganizacije proizvodnje, postigli smo izvanredne rezultate, nadmašivši sva očekivanja, prevashodno u jeku brojnih globalnih poteškoća i suša koje su pogodile Evropu. Kompanija Al Dahra Srbija je danas jedan od lidera industrije, ne samo u Srbiji, već i regionu", rekao je generalni direktor kompanije Al Dahra Srbija Dušan Radičević.