Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Mehanizovana berba višnje, šljive i jabuke - da, moguće je?

Trešnje su stigle, a uskoro će krenuti i berba višanja, dok krajem leta čekamo šljive i jabuke. Zato mnogi voćari su u potrazi za radnom snagom, a u nedostatku iste, i za mehanizacijom koja će im omogućiti lakše skidanje plodova.

Agent prodaje Bojan Jurić iz Poljoservisa Kljakić koja se bavi upravo prodajom mašina, originalnih rezervnih delova i servisnom službom, kaže za Agroklub da je najzanimljivija mašina kod njih kombajn za branje višnje, šljive i jabuke.

"Takav kombajn košta nešto više od 100.000 evra + PDV, a u poslednjih nekoliko meseci smo prodali osam komada. Do sezone, do 15. juna, očekujemo prodaju bar još jednog. Mašina je poljske firme Weremczuk (Veremčuk)", kaže Jurić.

Felix-Z je vučeni kombajn za berbu u gustim redovima. Visok kvalitet obranih plodova se postiže vertikalnim tresačima, kojih ima dva kod ovog tipa i efikasnom jedinicom za čišćenje. Njegov učinak je 0,2 do 0,4 hektara po času, a maksimalna nosivost platforme je 1.500 kilograma. Kombajn radi brzinom do jedan kilometar na čas, a za vuču ove mašine vam je potreban agregat od najmanje 80 konjskih snaga.

"Pored toga smo izložili i italijanske podrivače i plugove marke MORO Aratri, poljske tanjirače i grubere marke Agrolend i Sepi, fleksibilne hedere za soju firme Kresoni i druge."

"Što se sajamskih akcija tiče, imamo skoro na sve mašine. Popusti se kreću od 200 pa do 2.000 evra", kaže naš sagovornik i dodaje da je ovo njihovo četvrto izlaganje na Novosadskom sajmu, ali i da je zainteresovanost slabija nego pre korone,

Foto: Đorđe Lalić