Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10 godina Agrokluba
  • 18.09.2018. 09:00

Poljoprivreda svih orbitala @Agroklub

U 10 godina Agrokluba bili smo na nebrojenim mjestima i razgovarali s jednako toliko sugovornika, a sve u potrazi za korisnim i točnim informacijama. Publicirali smo nekoliko desetaka tisuća vijesti, reportaža, feljtona i polemika. Puno različitih autora, stavova, mišljenja, sudbina i istina.

  • 682
  • 266
  • 0

U teoriji evolucije stoji zapisano da ne opstaju najjače ili najbrže jedinke, već one koji se uspiju prilagoditi okolnostima. Pa i sama riječ evolucija (franc. évoluer; lat. evolvere) znači razviti, razvijati se, mijenjati se, promijeniti se.

Živimo u vremenima kada je promjena jedina konstanta i to sve brža i značajnija. Krivulja razvoja čovječanstva je eksponencijalna. Traži se promjena od svih - od sela i seljaka, ali i medija, pa i novinara i urednika istih.

Mjenjaju se pojedinci i čitava društva, a dobra je vijest kako se promjenom može upravljati.

Mi smatramo kako je informacija ključ. Ključ promjene. One koju želimo vidjeti. Jer na temelju informacija donosimo odluke. Baš zato je važno je da su premise točne, korisne i pravovremene. Jer kako je moguće donijeti dobre odluke na temelju loših ili krivih informacija?

U potrazi za informacijama

Agroklub svakodnevno već više od 3.650 dana (slovima tritisućeišeststotinapetdeset dana) traži, obrađuje i publicira. Informacije. Iz jednog malog segmenta interesa ljudi - onog iz domene proizvodnje hrane i života ruralnih prostora.

U ovih 10 godina na digitalnoj agrarnoj sceni po njih smo išli posvuda.

Bili smo na njivama, u staklenicima, rasadnicima i štalama, u voćnjacima i vinogradima, ali i u podrumima. Na malim farmama i velikim industrijskim postrojenjima.  

Slušali smo i bilježili priče, iskustva i saznanja malih proizvođača u najteže dostupnim selima, ali i riječi akademika s prestižnih sveučilišta. Izvještavali smo s mjesta donošenja važnih odluka u nacionalnim parlamentima, ali i centrima moći - EU administracije - Bruxellesu i Strasbourgu.

Donosili smo novitete o tehnikama i tehnologijama, sa sajmova i konferencija, kroz nebrojene kilometre vožnje ili leta. Iskustva kojima smo pri tome stjecali pretakali smo u riječi, bilo da su nastala u našem okruženju ili drugim kulturama 20-ak različitih zemalja Europe i Svijeta. Ona nas čine jedinstvenim svjedokom promjene naše generacije.

Kao medij pokušavamo postupati odgovorno. Naše teme mijenjale su živote pojedinaca, ali i čitave zakonodavne okvire. Nadamo se na korist svih nas. Neke smo inspirirali na bavljenje pojedinim kulturama, a drugima pomogli da ostvare bolje proizvodne i poslovne rezultate. 

Želimo mijenjati sintagme i pomoći društvu u kojem živimo i djelujemo. Mijenja se Internet, mijenjamo se i mi. 

10 godina Agrokluba, 10 godina promjene

Kroz 10 godina predanim radom postali smo vodeći digitalni medij iz domene poljoprivrede i života ruralnog prostora. U nekoliko država. Danas smo prisutni u 3 izdanja - u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. U svrhu pozitivne promjene. One koju želimo vidjeti.

Publicirali smo nekoliko desetaka tisuća vijesti, reportaža, feljtona i polemika. Puno različitih autora, sugovornika, stavova, mišljenja, sudbina i istina. Ona je dakako slojevita i ima brojna lica, a mi ih rado sučeljavamo s ciljem da svatko izbrusi svoju. 

Jedinstvenu i posebnu. Bogatiju Istinu. 

Za bolje sutra svih nas.


Tagovi

Agroklub Istina Razvoj Evolucija Informacija


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)