Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nagrada
  • 28.05.2022. 14:00
  • Pčinjski okrug, Vranje

Nagrada autorki Agrokluba za tekst o značaju očuvanja životne sredine

Ponos i dika Agrokluba i najbolja autorka 2020. godine, Gordana Nastić iz Vranja ne zaustavlja se u osvajanju nagrada i priznanja. Ovoga puta jedno je stiglo za tekst o borbi protiv podizanja rudnika u njenom mestu.

Foto: Gordana Nastić
  • 223
  • 281
  • 1

Najbolja autorka Agrokluba za 2020. godinu i jedna od višegodišnjih novinara dopisnika iz Vranja čiji tekstovi beleže veliku čitanost je Gordana Nastić.

Sa svojim tekstom o borbi ekoloških aktivista protiv zagađivača životne sredine u njenom mestu i okolini, objavljen na našim stranicama krajem marta ove godine, osvojila je treće mesto na konkursu za najbolju eko reportažu - "Za bolji svet". Konkurs je raspisala kompanija Knauf Insulation sa željom da na jugu Srbije podigne svest o značaju očuvanja životne sredine, kao i da pruži podršku novinarima i medijima koji se bave ovom temom.

Izbor nije bio lak

Tokom aprila pristigli su radovi koji rečju i slikom pokušavju da afirmišu odgovoran odnos prema prirodi, okolini i zdravom načinu života. Interni žiri koji je sačinila pomenuta kompanija, izabrao je među odličnim one najbolje novinarske predloge, bez obzira da li su u pitanju TV reportaže ili pisani članci. Izbor nije bio lak, piše na sajtu ove kompanije.

Protiv rudnika osnivanjem ekoloških pokreta i podizanjem svesti o prirodi

Nastićeva je zauzela treće mesto sa tekstom o entuzijazmu i akcijama dvoje mladih vranjskih eko aktivista koji ukazuju na ekološke probleme ne samo juga Srbije nego i cele zemlje. I ovo mesto deli sa novinarem Danilom Kocićem koji je poslao reportažu o maloj preduzetnici Sanji Aleksov, koja uz razvoj sopstvenog biznisa pokreće i projekte za očuvanje životne sredine u Dimitrovgradu.

Prva dva mesta zauzeli su novinari sa temom zagađenja Južne Morave i  životnom pričom Novice Ćiprijanovića iz Preševa, koji se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina.

Kompanija zagađivač

Interesantno je to, moramo da primetimo, da Nastićeva u svom tekstu, između ostalih zagađivača u ovom delu Srbije spominje i upravo kompaniju "Knauf", za koju sagovornici - ekološki aktivisti iz njenog teksta veruju da ugrožavaju kvalitet vazduha u opštini Surdulica.

Sve čestitke Gordani Nastić na osvojenoj nagradi!


Tagovi

Nagrada Očuvanje životne sredine Konkurs Gordana Nastić Knauf Insulation


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu