Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kozarska Dubica
  • 24.06.2018. 09:00

Cijela obitelj Špica se bavi cvjećarstvom: Ljubav i posvećenost ključni za uspjeh 

Vrijedna obitelj Špica iz Kozarske Dubice bavi se proizvodnjom cvijeća. Predanim radom godišnje proizvedu 130.000 sadnica. Ponudu cvijeća iz godine u godinu povećavaju, što privlači i nove mušterije. 

Foto: Arhiva obitelji Špica
  • 2.282
  • 162
  • 0

Šest članova obitelji Špica iz Kozarske Dubice godinama se bavi sadnjom i prodajom cvijeća. Posao se iz godine u godine širio, a danas godišnje proizvedu 130.000 sadnica cvijeća. 

"Ovim poslom sve bavimo unazad 15 godina, a na ideju smo došli sasvim slučajno i krenuli polako s proizvodnjom cvijeća. Svake godine se proizvodnja proširivala. Danas proizvodimo 130.000 sadnica na godišnjem nivo, na površini od 1200 metara kvadratnih", rekao je Željko Špica (49) glava obitelji i vlasnik "Poljoprivredne djelatnosti Špica''.

Špice imaju preko 30 vrsta cvijeća koje sade u različitom vremenskom periodu.

Opskrba cvjećara 

''Svake godine se trudimo da uvedemo neke nove biljke da bi ponuda bila još bolja i raznovrsnija. Određeni asortiman cvijeća imamo samo za 8.mart, zatim slijedi sezonsko cvijeće i kasnije jesenje ruže ili krizanteme", rekao je Špica. 

Kaže kako cvijećem snabdijevaju određeni broj cvjećara u nekoliko različitih okolnih gradova, a cvijeće prodaju i kod kuće.

"Ljudi su zainteresirani uglavnom za sezonsko cvijeće jer ono počinje da se sadi krajem marta i traje sve dok ne krenu prvi mrazevi. A veliko interesovanje imamo i za višegodišnje biljke i trajnice", rekao je Špica.

Velika posvećenost i ljubav 

Interes za cvijeće koje posade Špice raste iz godine u godinu.  ''S obzirom da se bavim ovim već duži vremenski period stekli smo brojne mušterije i svake godine se oni povećavaju'', rekao je Špica.

Obitelj Špica tijekom godine vrijedno radi u svojim plastenicima, ali kad dođe sezona angažiraju i dodatne radnike. 

''Od ovog posla može jako lijepo da se živi, jer ga radimo s velikom posvećenošću i ljubavlju. Ovim poslom se bavi čitava familija,nas šest. Radnike imamo samo tok par mjeseci kad je sezona, jer tada ima mnogo da se radi'', zaključio je Špica.


Fotoprilog


Tagovi

Željko Špica Kozarska Dubica Cvijeće Cvjećarstvo


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !