Super Garden za vrtno povrće

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: Elixir Zorka

Super Garden linija je premuim linija koja se sastoji od pet pažljivo odabranih formulacija, namijenjenih za travu, cvijeće, povrće i voće. Sastav proizvoda je definiran i dobro izbalalansiran posvećenim radom razvojnog tima Elixir Zorke, uz suradnju sa eminentinim stručnjacima. Izabrali smo najbolji odnos osnovnih, makro, i mikro elemenata za svaku ciljanu grupu biljaka.

Mikroelementi su u formama koje biljke mogu najlakše i u potpunosti usvojiti. Mislili smo na sve vas kojima je važno da svojim biljkama pružite samo najbolje, za Vas koji ne pravite kompromis u pogledu kvaliteta. U našim formulacijama kalij je u sulfatnoj formi, tako da klor nije prisutan ni u tragovima, što je posebno važno za osjetljive kulture poput cvijeća i povrća.

Granule su visoko rastvorljive jer biljke elemente usvajaju putem vode. Također, veličina granula je pažljivo odabrana, u skladu sa uzgajabom biljkom, kako bi efekt upotrebe gnojiva bio što bolji.


UPER GARDEN ZA VRTNO POVRĆE
Upotrebljavati startno pred sjetvu ili sadnju, do 50% od ukupne planirane količine. Prihrana do 50% od ukupne planirane količine.

PREPORUČENA KOLIČINA PRIMJENE
Plodovito (paradajz, tikvica, paprika, krastavac, patlidžan): 60-100g/m²
Krtolasto (krompir, luk, mrkva, celer): 60-80g/m²
Kupusno (kupus, karfiol, brokoli, kelj): 40-70g/m².

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Elixir Zorka