Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs
  • 23.11.2021. 10:00
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Zrenjanin

Zrenjanin raspisao konkurs za unapređenje organske i pčelarske proizvodnje

Za nabavku pčelarske opreme izdvojeno je 2,5 miliona dinara, a za organsku proizvodnju 1,5 milion. Dodela sredstava određena je na 75 odsto od ukupne vrednosti investicije.

Foto: Depositphotos/Papava
  • 134
  • 47
  • 0

Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava, opreme za pčelarstvo i vozila i prikolica za transport pčelinjih društava u 2021. godini.

Odlukom o budžetu Grada Zrenjanina za 2021. godinu - subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama, u ukupnom iznosu za ovaj program iznose 2.500.000,00 dinara i obezbeđena su u budžetu grada za 2021. Iznos podsticaja po korisniku je 75 odsto od plaćenog iznosa cene, a najviše do 100.000 RSD za kupljena pčelinja društava, opremu za pčelarstvo i vozila i prikolica za transport pčelinjih društava. Prilikom obračuna se uzima vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). 

Korisnik sredstava može biti fizičko lice, nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. 

Za organsku proizvodnju ukupno 1,5 milion dinara

Zrenjanin je raspisao i konkurs za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada za 2021. godinu u cilju realizacije mere za unapređenje organske poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada za 2021. godinu i obuhvata dodelu sredstava za:

  • nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji;
  • kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje;
  • druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju, a deo su ostalih mera ruralnog razvoja (odnosno troškovi nabavke sitnih alata, opreme i mehanizacije za organsku proizvodnju, opreme za odizanje plastenika, biozaštite, klasmana za usejavanje semena, agrotekstila za pokrivanje od smrzavanja, mreža za zasenčenje, traka za navodnjavanje kap po kap i prateće opreme, folija za malčiranje i folija za plastenike).

Odlukom o budžetu Grada Zrenjanina za 2021. godinu - subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama, u ukupnom iznosu za ovaj program iznose 1.500.000,00 dinara i obezbeđena su u budžetu grada za 2021. Iznos podsticaja po korisniku iznosi do 150.000,00 dinara. Dodela sredstava za navedene nabavke, kontrolu zemljišta i plodova i sertifikaciju, kao i za druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju su u iznosu od takođe 75 odsto od ukupne vrednosti investicije.

Pravo na učešće imaju poljoprivredni proizvođači (fizička lica) koji su zainteresovani da započnu organsku poljoprivrednu proizvodnju, a imaju polljoprivredno zemljište i registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Zrenjanina, kao i proizvođači na teritoriji grada koji su započeli proces organske poljoprivredne proizvodnje u periodu od 2011. do 2020. godine.

Obrasce prijave i detaljne uslove konkursa možete pogledati na ovom linku

Oba konkursa su otvorena do 30. novembra.

Dodatne informacije možete dobiti lično ili putem telefona 023/562-420 od 09 do 13,30 časova u Odseku za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Zrenjanina.


Tagovi

Zrenjanin Pčelarska oprema Konkurs Organska proizvodnja Prijava


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...