Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HAMAG-BICRO
  • 12.12.2019. 13:50
  • Grad Zagreb, Zagreb

Za financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj više od 384 milijuna kuna

I dalje nastavljamo s niskim kamatnim stopama od 0,1 % za mljekarski sektor, odnosno 0,5 ili 1 % za sve ostale prihvatljive krajnje primatelje, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
  • 3.282
  • 241
  • 0

Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić potpisale su jučer, 11. prosinca, izmjene i dopune sporazuma o financiranju s predsjednikom Uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeranom Vrbancem i članicom Uprave Marijanom Oreb, čime se omogućuje nastavak provedbe financijskih instrumenata PRR 2014. – 2020. : Mikro i Malih zajmova za ruralni razvoj te Pojedinačnih jamstava za ruralni razvoj za koje je sada dostupno više od 384 milijuna kuna, navodi se na stranici Ministarstva.

Kako objašnjavaju, zaključno s listopadom 2019. godine provedba navedenih instrumenata rezultirala je s ukupno 381 podržanih krajnjih primatelja, odnosno njihovih novih ulaganja te 97 novostvorenih radnih mjesta kao rezultat tih ulaganja. 

Potpisane izmjene i dopune sporazuma o financiranju obuhvatile su usklađivanje alokacije na razini sporazuma, odnosno prilagodbu alokacije dostupne za financiranje Malih zajmova za ruralni razvoj, koja je povećana s 89,5 milijuna kuna na 285,2 milijuna kuna.

Status provedbe Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. pogledajte ovdje

"Potpisivanje izmjena i dopuna sporazuma o financiranju s našim partnerom u provedbi HAMAG-BICRO-om nastavak je uspješne priče o financiranju održivih projekata naših mikro, malih i srednjih poduzetnika u poljoprivredi, preradi i šumarstvu. Prilagodba financijskog plana omogućit će dostupnost sredstava i onima koje komercijalne banke nisu bile spremne financijski podržati, prvenstveno mislim na OPG-ove. I dalje nastavljamo s niskim kamatnim stopama od 0,1 % za mljekarski sektor, odnosno 0,5 ili 1 % za sve ostale prihvatljive krajnje primatelje", rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Sve o malim zajmovima za ruralni razvoj pogledajte ovdje

Ministrica je dodala i da su u malo više od godinu dana provedbe uspjeli iskoristiti sva sredstva predviđena za provedbu Malih zajmova u šestogodišnjem periodu. 

"Posebno ohrabruje činjenica da su svi ti projekti zadovoljili kriterije održivosti poslovnih ideja i pripadajućih planova, a što dokazuje poduzetničke kapacitete naših poljoprivrednika", naglasila je. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Natilda Copić Marija Vučković HAMAG-BICRO Mikro i makro zajmovi . Financijski instrumenti Pojedinačna jamstva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]