Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 03.03.2021. 16:00

Vojvodina: Dva miliona dinara za subvencionisanje kamate na kredite za sistem za navodnjavanje

Bespovratna sredstva za podršku kreditnim sredstvima po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 100 odsto visine ugovorene kamate po kreditu registrovanog gazdinstva.

Foto: Bigstock/Denfotoblog
  • 112
  • 7
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs o dodeli sredstava za subvencionisanje kamate na kredite Razvojnog fonda Vojvodine za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže.

Za realizaciju aktivnosti predviđeno je ukupno dva miliona dinara. Bespovratna sredstva za podršku kreditnim sredstvima po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 100 odsto visine ugovorene kamate po kreditu registrovanog gazdinstva. Minimalni iznos podrške po jednoj prijavi iznosi od 50.000 dinara, a maksimalni iznos podrške iznosi do 1.000.000 dinara. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se zahtevi poslati Fondu, ili ugovori zaključenih nakon 01.01.2020. godine, radi kreditiranja za navedene namene.

Vojvodina subvencioniše kamate kredita za sistem za navodnjavanje

Zahtev se podnosi Fondu ili Pokrajinskom sekretarijatu u isto vreme kada se podnosi i zahtev za kredit Fonda po Konkursu za dugoročne kredite za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalnske mreže subvencionisane od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Bespovratna sredstva isplaćuju se Fondu nakon što Fond dostavi Pokrajinskom sekretarijatu zahtev za refundaciju, sa specifikacijom i tabelarnim prikazom, kao i ugovor o kreditu. Bespovratna sredstva će se isplaćivati u skladu s prilivom sredstava u budžet AP Vojvodine.

Konkurs je otvoren do 1. decembra 2021. godine.

Pravilnik, tekst konkursa i obrazac zahteva možete preuzeti u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Krediti Kamata Navodnjavanje Konkurs Razvojni fond Vojvodina


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...