Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Vojvodina
  • 22.01.2022. 09:00

Vojvodina: Bespovratna sredstva za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru

Sufinansiraće se nabavka konstrukcije za objekte zaštićenog prostora, višegodišnjih, višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje objekta, sistema za navodnjavanje...

Foto: Depositphotos/boggy22
  • 137
  • 22
  • 0

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu objavio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru na teritoriji AP Vojvodine, sa ciljem intenzivnijeg korišćenja i zaštite poljoprivrednih zemljišnih resursa. 

Sufinansiraće se nabavka konstrukcije za objekte zaštićenog prostora, višegodišnjih, višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje objekta, sistema za navodnjavanje "kap po kap", sistema za prihranu, sistema za zagrevanje, stolova za proizvodnju rasada, instrumenata za merenje nivoa CO2, temperature supstrata i vazduha, kao i vlage. 

Za realizaciju konkursa predviđen je ukupan iznos od 80.000.000 dinara.

Više za žene, mlade i one u području sa otežanim uslovima

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije. 

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i mlađe od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od prihvatljivih troškova (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 odsto). Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

U zavisnosti za šta se konkuriše, iznos sredstava se kreće od 60.000 dinara, pa do 2.310.000.

Konkurs otvoren do 18. februara

Prijavu na Konkurs s traženom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Bulevar Mihajla Pupina 16 21000 Novi Sad sa naznakom: "KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANjE NABAVKE KONSTRUKCIJA I OPREME ZA BILjNU PROIZVODNjU U ZAŠTIĆENOM PROSTORU NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2022. GODINI" ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od devet do 14.00 časova.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 021/487-4413 od 10 do 14 časova.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 18.02.2022. godine.  

Detalje konkursa možete pročitati u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Subvencije Plastenici Staklenici Biljna proizvodnja Vojvodina Bespovratna sredstva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)