Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 02.04.2021. 16:00
  • Zlatiborski okrug, Užice

Užice: Za mašine, stoku i opremu u voćarstvu - 32 miliona dinara

Maksimalni iznos subvencije je 280.000 dinara u oblasti stočarstva, odnosno 100.000 dinara za voćarstvo, kaže član Gradskog veća Slobodan Kuzmanović.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 120
  • 37
  • 0

Među prvima u Srbiji grad Užice ove godine raspisuje javni poziv za subvencije u poljoprivredi. Za tu namenu opredeljeno je 32 miliona dinara i to je iznos za pet miliona dinara veći u odnosu na prošlu godinu. Po rečima Slobodana Kuzmanovića člana Gradskog veća, konkurs će biti objavljen u ponedeljak 5. aprila, a opšti uslovi isti su kao i prethodnih godina.

Registrovano poljoprivredno gazdinstvo na terotiriji grada Užica u aktivnom statusu i izmirene obaveze po osnovu poreza osnovni su preduslovi za učešće na javnom pozivu koji obuhvata niz mera.

"I ove godine Grad će subvencionisati nabavku poljoprivredne mehanizacije, grla stoke, voćarstvo, protivgradne mreže, opremu za navodnjavanje, muzilice. Maksimalni iznos subvencije je 280.000 dinara u oblasti stočarstva, odnosno 100.000 dinara za voćarstvo. Poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati po više osnova, ali je maksimalni iznos subvencije koju grad daje gore pomenuti", kaže Kuzmanović.

Gde se prijaviti?

Sredstva će biti odobravana po redosledu ispravno podnetih zahteva, bliži uslovi javnog poziva i neophodna dokumentacija dostupni su na sajtu Grada, a prijave se podnose od ponedeljka 5. aprila u kancelariji 28 u Gradskoj upravi u Odseku za poljoprivredu.

U prethodnih šest godina ukupno 2.085 korisnika ostvarilo je pravo na subvencije u poljoprivredi za šta je opredeljeno oko 114 miliona dinara.

Poljoprivrednicima Užica raspoloživo 30 miliona dinara

Podsetimo, prošle godine poljoprivrednici sa teritorije ovog grada mogli su da podnesu svoje prijave za refundiranje sredstava, a na raspolaganju im je ukupno 30 miliona dinara, odnosno 27 miliona iz gradskog budžeta i tri miliona dinara kojima se subvencioniše plastenička proizvodnja u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.


Tagovi

Subvencije Užice Oprema u voćarstvu Nabavka mehanizacije Nabavka stoke


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta