Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Evropski fondovi
  • 26.05.2020. 09:00

Uskoro javni poziv za Meru 7 - razvoj ruralnog turizma

Podrška kroz ovu meru usmerena je na stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje u ruralnim područjima, a samim tim i smanjenje zavisnosti od poljoprivrede i poboljšanje kvaliteta i dostupnosti osnovnih usluga i infrastrukture.

Foto: Julijana El Omari
  • 282
  • 13
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je Pravilnik o IPARD podsticajima za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja kojim su bliže određeni potencijalni korisnici, uslovi za dobijanje sredstava, iznos IPARD podsticaja, kao i postupci i potrebna dokumentaciju za sprovođenje Mere 7 - Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja.

Podrška kroz ovu meru usmerena je na stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje u ruralnim područjima, a samim tim i smanjenje zavisnosti od poljoprivrede i poboljšanje kvaliteta i dostupnosti osnovnih usluga i infrastrukture.

IPARD 2020 u znaku mehanizacije i ruralnog turizma

Fokus diverzifikacije u okviru IPARD II programa je ruralni turizam zbog postojanja duge tradicije podrške kroz nacionalne šeme, kao i zbog velikog potencijala i potrebe za daljim razvojem tog sektora.

Uskoro podnošenje zahteva

Kako je najavljeno na sajtu Uprave, uskoro se očekuje i prvi javni poziv na kome bi korisnici mogli da podnesu zahtev za odobravanje IPARD podsticaja za ulaganje u izgradnju i opremanje objekata za bavljenje ruralnim turizmom.

Šta je sa isplatom subvencija, a šta se menja u planu IPARD poziva?

Podsetimo, kako je Ministarstvo poljoprivrede reklo za Agroklub u planu je da se do kraja ove godine 'objavi još četiri javna poziva. U trećem kvartalu ove godine u okviru Mere 1 - Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, imaćemo poziv za nabavku novog traktora kao i poziv za izgradnju i opremanje objekata uključujući i nabavku opreme i druge mehanizacije.'

Pravilnik za Meru 7 - diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja možete pročitati ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Seoski turizam Razvoj ruralnog turizma IPARD II Mera 7 Evropski fondovi Konkurisanje Javni poziv


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivrednici u Vojvodini ostali su bez subvencija za gorivo za prolećnu setvu zbog nemarnog i nestručnog upravljanja u informacionom sistemu Ministarstva poljoprivrede e-agrar, saopštila je politička organizaacija Akcija progresivne Voj... Više [+]