Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda Vojvodine
  • 08.05.2020. 09:00
  • Vojvodina

Umanjena sredstva pokrajinskog budžeta namenjena poljoprivredi

Kada je o rashodima reč, najviše su umanjena sredstva namenjena investicijama preko Uprave za kapitalna ulaganja, i to od milijardu 217 miliona dinara i poljoprivredi od više od 800 miliona dinara.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 296
  • 14
  • 0

Skupština AP Vojvodine usvojila je rebalans budžeta, kojim se podrazumeva smanjenje sredstava u pokrajinskoj kasi za 4,2 milijarde dinara, odnosno za 5,4 odsto. Umesto 77,8 milijardi dinara, budžet sada iznosi 73,4 milijardi dinara, prenosi RTV.

Kako je rekao predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, najveće smanjenje je iz poreskih prihoda, i to u iznosu od 3,5 milijarde dinara, koje će se preliti kao olakšica i pomoć privrednim subjektima. Kada je o rashodima reč, najviše su umanjena sredstva namenjena investicijama preko Uprave za kapitalna ulaganja, i to od milijardu 217 miliona dinara i poljoprivredi od više od 800 miliona dinara.

Adaptirati poljoprivredu klimatskim promenama

Rebalans budžeta je kritikovan od strane opozicije, posebno umanjenja u poljoprivredi i trošenje budžetske rezerve. Smatraju, kako kažu, da je rebalansu trebalo da se pristupi mnogo pažljivije.

Donete i odluke u vezi sa poljoprivredom, vodoprivredom i šumarstvom

Kako se prenosi na sajtu Skupštine AP Vojvodine, u cilju usklađivanja sa rebalansom, donete su i odgovarajuće odluke u vezi sa izmenama u postojećim godišnjim progrmima, planovima i merama podrške u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. U tom smislu, Skupština je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama odluke o Programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2020. godini.

Manje novca za pošumljavanje Vojvodine?

Takođe, donela je odluku o izmenama odluke o Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za teritoriju Autonomne pokrajine Vojvodine u 2020. godini, zatim Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama odluke o Godišnjem programu korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za šume Autonomne pokrajine Vojvodine za 2020. godinu i druge. 


Tagovi

Rebalans budžeta Budžet za poljoprivredu AP Vojvodina Umanjenja Poljoprivreda Vojvodine Šume Vojvodine Skupštinske odluke Igor Mirović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.