Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladi poljoprivrednici
  • 16.12.2021. 14:00

Šta IPARD nudi mladim poljoprivrednicima?

Učesnicima konferencije u Sremskoj Mitrovici predstavljeni su IPARD fondovi za mlade poljoprivrednike, a organizator konferencije bilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 743
  • 131
  • 0

Regionalna konferencija za mlade poljoprivrednike održana je u Hotelu "Srem" u Sremskoj Mitrovici u okviru projekta tehničke pomoći "Jačanje kapaciteta za usklađivanje sa pravnim tekovinama EU u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike", koji finansira Evropska unija.

Učesnicima konferencije predstavljeni su IPARD fondovi za mlade poljoprivrednike, a organizator konferencije bilo je Ministarstvo poljoprivrede. Kao podršku mladim poljoprivrednicima, počevši od 2017. godine, Ministarstvo je raspisalo tri raspisana javna konkursa putem kojih je za oko 5.000 korisnika, pre svega mladih poljoprivrednika, isplaćeno preko 35 miliona evra. Podrška mladim poljoprivrednicima nastaviće se i u narednom periodu.

Projekti EU namenjeni poljoprivrednicima u Srbiji podstiču korišćenje sredstava iz fondova za poljoprivredu i ruralni razvoj, unapređuju kvalitet proizvoda, i povećavaju njihovu konkurentnost na tržištu EU sa preko 500 miliona potrošača. U ovoj oblasti IPARD je vodeći program. Ovakve konferencije od velikog su značaja za mlade poljoprivrednike. Bila je ovo prilika da se razmene iskustva, da se čuju planovi i rezimiraju dosadašnji rezultati, ali pre svega da se predoče mogućnosti mladim poljoprivrednicima i ostalim korisnicima na koji način mogu da unaprede svoje poslovanje ali i povećaju svoje prihode preko direktne pomoći i finansiranjem investicija.

Opširnije o tome u prilogu TV Fruška Gora:

 


Tagovi

Mladi poljoprivrednici IPARD Konferencija Finansijska podrška


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u