Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć
  • 15.03.2022. 12:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Ruma

Ruma: 30.000 dinara za poljoprivrednike kao pomoć zbog rastućih cena

Dnevno se Komisiji za raspodelu preda oko 200 zahteva, tako da je prvobitan iznos od pet miliona planiranih sredstava povećan na više od 18 miliona dinara.

Foto: Depositphotos/Xalanx
  • 1.634
  • 208
  • 0

Zbog povećanih cena inputa u poljoprivrednoj proizvodnji lokalna samouprava u Rumi je odlučila da sa 30.000 dinara pomogne poljoprivrednike u nabavci goriva, mineralnih đubriva i semena. Ova odluka naišla je na veoma veliku zainteresovanost proizvođača.

"To je dobro što su odlučili, a trebalo je i malo više da nam daju. Mi smo sada dosta oštećeni, jer je veštačko đubre 'otišlo gore', a svinje, pošto se ja bavim njihovim uzgojem, 'dole'", kaže Stojan Keskerović poljoprivrednik iz Stejanovaca.

Uskoro i dodatna sredstva

Dnevno se komisiji za raspodelu sredstava preda oko 200 zahteva, tako da će planirani iznos od pet miliona dinara vrlo brzo biti raspodeljen. Očekivano je da svi paori iz rumske opštine koji imaju pravo i narednih dana podnesu zahteve, pa u komisiji kažu da će verovatno biti opredeljena i dodatna sredstva za tu namenu.

"Cilj je bio da se pomogne najsitnijim proizvođačima, u kategoriji do 20h po gazdinstvu", pojašnjava član opštinske komisije za raspodelu sredstava Živko Cvetanović.

Cilj je pomći poljoprivredne proizvođače, kaže Cvetanović (foto: Z. Markovinović)

U opštini Ruma kažu da će zbog velikog interesovanja veoma brzo obezbediti dodatna sredstva kako bi što veći broj poljoprivrednika mogao na lakši način da obavi prolećnu setvu.

"Nadamo se da će veliki broj svih registrovanih gazdinstava, a ima ih preko 3.000, biti obuhvaćen projektom", rekla je predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Opširnije u prilogu TV Fruška gora:

 


Tagovi

Pomoć Novac Mineralna đubriva Gorivo Aleksandra Ćirić Živko Cvetanović Stojan Keskerović


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".