Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 04.04.2023. 10:30

Prijava za 9.000 dinara po hektaru ipak 7. aprila

Subvencija po hektaru iznosi ukupno 9.000 dinara - 6.000 dinara plus 3.000 dinara regres za gorivo. Ko može sada da se prijavi za ove novce?

Foto: Depositphoto/tomwang
  • 35.322
  • 1.868
  • 1

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković je najavila i da će u četvrtak na sednici Vlade Republike Srbije biti usvojena nova uredba, koja će omogućiti da se za davanja po hektaru prijave svi poljoprivrednici koji su registrovali gazdinstvo do 31. marta ove godine.

Prethodno je bilo propisano da za ovu vrstu subvencija u 2023. godini mogu konkurisati poljoprivredna gazdinstva koja su bila registrovana do septembra 2022. godine.

Subvencija po hektaru iznosi ukupno 9.000 dinara - 6.000 dinara plus 3.000 dinara regres za gorivo, precizirala je Tanasković.

Navela je još da će javni poziv za tu subvenciju krenuti u petak, 7.aprila, i trajaće 40 dana, kako bi poljoprivrednici mogli da se prijave.

Registracija gazdinstva za stočare do 31. marta, do kada za ostale?

Podsetimo, prvo je Ministarstvo poljoprivrede najavilo prijavljivanje putem eAgrara za subvencije po hektaru 3. aprila, dok je apelovano da stočari koji se bave mlečnim govedarstvom onlajn registruju svoja gazdinstva najkasnije do 31. marta, dok ostali imaju neograničen rok.


Tagovi

Subvencije Ministarstvo poljoprivrede Jelena Tanasković Subvencije po hektaru Prijava


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...