Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 22.05.2018. 14:40

Poljoprivrednicima stižu odluke vrijedne 360 milijuna kuna, svega 28 dana od zatvaranja natječaja za operaciju 4.1.1.

Jeste li se i vi prijavili na operaciju 4.1.1.? Kreće izdavanje odluka o rezultatu administrativne kontrole.

Foto: Bigstockphoto/igor stevanovic
  • 4.159
  • 258
  • 0

Svega 28 dana od zatvaranja natječaja za operaciju 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – Sektor biljne proizvodnje, za koji je na raspolaganju 360 milijuna kuna, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju počela je korisnicima izdavati odluke o rezultatu administrativne kontrole, obavještava Ministarstvo poljoprivrede. 

"Očekujemo da će do kraja ovog mjeseca svi poljoprivrednici, koji su prijavili projekte u sektoru vinogradarstva, šećerne repe te cvijeća i ukrasnog bilja, dobiti odluke o rezultatu administrativne kontrole, nakon čega slijedi i potpisivanje ugovora s Agencijom, obzirom da ima dovoljno raspoloživih sredstava za sve prihvatljive zahtjeve. Poljoprivrednicima koji su prijavili svoje projekte u sektoru ratarstva odluke će se izdavati tijekom lipnja, nakon rangiranja zahtjeva, što će također omogućiti vrlo brzo ugovaranje i daljnju provedbu projekata", stoji u priopćenju Ministarstva. 

Kako podsjećaju, kroz ovaj natječaj financirat će se projekti kupnje mehanizacije i opreme te skladišta za ratarske kulture, podizanje novih vinograda, proizvodnja industrijskog bilja (poput duhana, uljane repice, suncokreta, soje), proizvodnja ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja te cvijeća i ukrasnog bilja. U okviru  mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, predviđeno je 360.000.000,00 kuna sredstava javne potpore, od čega:

  • 200.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor ratarstva
  • 70.000.000,00 kuna za ulaganja u proizvodnju šećerne repe
  • 70.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor vinogradarstva
  • 20.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija. 

"Znao sam da je moguće i da će promjene koje smo uveli u procedurama provođenja natječaja iz Programa ruralnog razvoja ubrzati povlačenje sredstava, a našim poljoprivrednicima smanjiti papirologiju i neizvjesnost. Čestitam prije svega korisnicima koji su prošli administrativnu kontrolu, ali čestitam i Agenciji koja je pokazala da može biti pouzdan partner našim poljoprivrednim proizvođačima. Ovakav tempo ugovaranja omogućit će brzu provedbu investicija u hrvatsku poljoprivredu te dodatno poboljšati razinu korištenja sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj", zaključio je ministar Tomislav Tolušić.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Mjera 4 Operacija 4.1.1. Odluke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]