Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Vojvodina
  • 23.01.2022. 09:00

Pokrajinski konkurs za mašine i opremu u biljnoj proizvodnji

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Foto: Depositphotos/279photo.gmail.com
  • 164
  • 21
  • 0

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu objavio je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voća, grožđa, povrća (uključujući i pečurke), cveća i ostalih useva u AP Vojvodini, sa ciljem podizanja tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose do 242.000.000 dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Za fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i mlađe od 40 godina, bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 odsto).

Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Od 120.000 do 880.000 dinara

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 880.000 dinara, a minimalan može da iznosi 120.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvatljivih troškova investicije jednaka 200.000 dinara ili veća od tog iznosa.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, s naznakom "KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANjE INVESTICIJA U FIZIČKA SREDSTVA POLjOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA U SEKTORU VOĆE, GROŽĐE, POVRĆE (UKLjUČUJUĆI PEČURKE), CVEĆE I OSTALI USEVI U AP VOJVODINI U 2022. GODINI" ili dostaviti lično u Pisarnici pokrajinskih organa uprave, u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od devet do 14 časova.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487- 4419; od 12 do 14 časova.

Konkurs je otvoren do 18.02.2022. godine.

Detalje konkursa možete pročitati u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Mašine i oprema Biljna proizvodnja Vojvodina Bespovratna sredstva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...