Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 04.03.2021. 12:00

Pokrajina raspisala konkurs za investicije u pčelarstvu

Podnosilac prijave, ostvaruje pravo na sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo ukoliko u Registru ima upisano minimum 20 košnica pčela ili maksimalno 500 košnica.

Foto: Bigstock/wedmov
  • 854
  • 128
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspiao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za investicije u pčelarstvu u iznosu do 25.000.000 dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000 dinara, odnosno 330.000 dinara za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina. Minimalni iznos je 50.000 dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po Konkursu namenjena su za:

1. nabavku novih pčelinjih društava;

2. nabavku opreme za pčelarstvo: košnice i kontejneri;

3. nabavku opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda i

4. nabavka opreme i uređaja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda.

Podnosilac prijave, ostvaruje pravo na sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo ukoliko u Registru ima upisano minimum 20 košnica pčela ili maksimalno 500 košnica.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 09.04.2021.godine.

Prijave s potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE INVESTICIJA PČELARSTVO NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2021. GODINI", ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od devet do 14 časova.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4186 od 10 do 14 časova.

Detaljnije o uslovima konkurisanja možete saznati u dokumentima ispod teksta.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Konkurs Pčelarstvo Vojvodina Subvencije Oprema u pčelarstvu Košnice


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u