Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 23.11.2020. 14:00
  • Grad Beograd, Mladenovac

Podsticaji: Mladenovčani dobili 18 traktora i 35 priključnih mašina

Isplaćen je iznos od 42 miliona dinara za 111 korisnika subvencija iz oblasti stočarstva, pčelarstva, voćarstva i povrtarstva, kao i poljoprivredne mehanizacije.

Foto: Grad Beograd
  • 1.264
  • 62
  • 0

Poljoprivrednici sa teritorije Mladenovca, dobili su ključeve 18 traktora i 35 priključnih mašina, a na svečanoj primopredaji sekretar za privredu Milinko Veličković napomenuo je da ova opština iz godine u godinu beleži značajan rast broja korisnika podsticajnih sredstava Sekretarijata za privredu Grada Beograda, za sva četiri javna poziva, pa tako i porast isplaćenih finansijskih sredstava poljoprivrednicima sa teritorije ove opštine.

Isplaćen je iznos od 42 miliona dinara za 111 korisnika subvencija iz oblasti stočarstva, pčelarstva, voćarstva i povrtarstva, kao i poljoprivredne mehanizacije.

Dobitnici podsticajnih sredstava su mahom mladi ljudi, što je vid garancije da će sigurno nastaviti da se bave poljoprivredom i ostati da žive na selu, a vremenom i zaposliti nove mlade ljude koji će pristojno živeti od svog rada, dodao je Veličković.

Grad Beograd: Konkurs za podsticaje u poljoprivredi - najviše sredstva za mehanizaciju

Da su poljoprivrednici beogradskih opština vrlo zainteresovani za nabavku mehanizacije, dokazuje i to da je sredinom godine najviše podsticajnih sredstava opredeljeno upravo za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina u iznosu od 113.510.000 dinara, kao i za mere protivgradne zaštite u iznosu od 40 miliona dinara.

Grad Beograd ima preko 270.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega je oko 250.000 obradivo, a na teritoriji 17 gradskih opština postoji više od 30.000 poljoprivrednih gazdinstava


Tagovi

Nabavka traktora Poljoprivrednici Mladenovca Nabavka traktora Nabavka priključnih mašina Subvencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta