Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinanciranje osiguranja proizvodnje
  • 10.04.2016. 09:00

Podnošenje zahtjeva za potporu osiguranju!

Zahtjev za ostvarivanje ove potpore osiguranik podnosi regionalnom uredu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 15. travnja 2016. godine.

  • 1.695
  • 95
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja objavili su sljedeće informacije o podnošenju zahtjeva za potporu osiguranja u 2016. godini - odnosno, o koracima kako do sufinanciranja police osiguranja.

Kako navode, po policama osiguranja koje pokrivaju poljoprivrednu proizvodnju u 2015. godini, pravo na potporu ostvaruje se prema odredbama Pravilniku o ostvarivanju prava na potporu osiguranja od mogućih šteta proizvodnji u poljoprivredi (Narodne novine br. 33/12), a kojega možete pronaći u prilogu ispod teksta.

Zahtjevi se podnose do 15. travnja

Potpora osiguranju proizvodnje se ostvaruje nakon cjelovite isplate ugovorene ukupne premije osiguranja po pojedinoj polici osiguranja, odnosno plaćene premije po skupnoj polici osiguranja i može iznositi do 25% troška zaračunate ukupne premije osiguranja, odnosno premije po skupnoj polici osiguranja.

Zahtjev za ostvarivanje ove potpore osiguranik podnosi regionalnom uredu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 15. travnja 2016. godine na Obrascu 1., a uz zahtjev osiguranik prilaže police osiguranja u originalu ili ovjerenoj preslici te potvrdu osiguravajućeg društva s kojim je sklopljena polica, potpisanu od osobe ovlaštene za zastupanje, da je ugovaratelj osiguranja izvršio isplatu police, ili kopije naloga za uplatu.

Osiguranje usjeva, životinja i biljaka u 2016.

Za police osiguranja koje pokrivaju poljoprivrednu proizvodnju u 2016. godini vrijede drugačija pravila, koja su utvrđena Pravilnikom o provedbi podmjere 17.1. "Osiguranje usjeva, životinja i biljaka" iz Programa ruralnog razvoja RH (Narodne novine br. 135/2015).

Uvjeti za potporu prema tom pravilniku značajno se razlikuju u odnosu na dosadašnja pravila, odnosno riječ je o dvije različite mjere koje osim različite stope sufinanciranja imaju i različite uvjete prihvatljivosti.

Ujedno, početak podnošenja zahtjeva za potporu prema Pravilniku o provedbi podmjere 17.1. odgađa se do daljnjeg, a o novom datumu podnošenja zaprimanja zahtjeva pravovremeno će korsnici biti obaviješteni. Zahtjevi za potporu će se moći podnositi zaključno sa 30. studenog 2016. godine.


Dokumenti


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Agencija za plaćanja Polica osiguranja Potpora


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]