Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 17.03.2020. 14:00
  • Vojvodina

Otvoren konkurs za pošumljavanje Vojvodine

Sredstva su namenjena pošumljavanju - podizanju novih šuma, za unapređivanje otvorenosti šuma izgradnjom i rekonstrukcijom šumskih puteva, za unapređivanje rasadničke proizvodnje i za proizvodnju šumskog semena.

Foto: Agro klub
  • 230
  • 10
  • 0

Pokrajinski sektreterijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za povećanje šumovitosti, unapređivanje otvorenosti šuma, rasadničku proizvodnju i proizvodnju šumskog semena Vojvodina, kojim će biti će raspoređeno ukupno 129 miliona dinara.

Šume utiču na povećanje prinosa

Sredstva su namenjena pošumljavanju - podizanju novih šuma u ukupnom iznosu do 20 miliona dinara, za unapređivanje otvorenosti šuma izgradnjom i rekonstrukcijom šumskih puteva u ukupnom iznosu do 81 milion dinara, za unapređivanje rasadničke proizvodnje u ukupnom iznosu do 20 miliona dinara, za proizvodnju šumskog semena u ukupnom iznosu do osam miliona dinara.

Ko može da konkuriše?

Pravo na ova sredstva imaju pravna lica iz člana 70. Zakona o šumama s teritorije AP Vojvodine, registrovana pravna lica i preduzetnici koji imaju obezbeđen sadni materijal proizveden u šumskom rasadniku, pravna lica sopstvenici šuma, pravna lica iz člana 70. Zakona o šumama s teritorije AP Vojvodine i pravna lica sopstvenici šuma na teritoriji AP Vojvodine, ako je izgradnja ili rekonstrukcija predmetnih puteva planirana osnovama gazdovanja šumama, registrovana pravna lica i preduzetnici koji imaju registrovan šumski rasadnik na teritoriji AP Vojvodine, registrovana pravna lica koja imaju registrovane šumske semenske objekte na teritoriji AP Vojvodine u skladu s propisima.

Kikinda: Borba protiv zabrinjavajuće niske pošumljenosti

Rok za podnošenje prijava na konkurs sa ostalom potrebnom dokumentacijom jeste za podizanje novih šuma do 31. avgusta tekuće godine, a za ostalo do kraja ovog meseca.

Detaljnije o ovom konkursu možete naći u pravilniku i tekstu konkursa ispod teksta, kao i putem linka sajta Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu.


Dokumenti


Tagovi

Pošumljavanje Šume Vojvodina Rasadnici Proizvodnja šumskog semena Konkurs


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u