Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 07.03.2021. 10:00

Otvoren konkurs za finansiranje programa od značaja za zaštitu i spasavanje od požara

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 100 odsto za prijave podnete od strane dobrovoljnih vatrogasnih društava od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova.

Foto: Bigstock/aorlemann
  • 139
  • 12
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koji su značajni za zaštitu i spasavanje od požara u 2021. godini, a koje realizuju udruženja.

Cilj ovog konkursa je podizanje svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, popularizacija dobrovoljnog vatrogastva kao i podizanje nivoa znanja i veština pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po ovom konkursu je 20.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 100 odsto za prijave podnete od strane dobrovoljnih vatrogasnih društava od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi iznosi do 600.000 dinara.

Šta će biti finansirano?

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za nabavku:

  • Radne zaštitne uniforme-radna zaštitna jakna i pantalone koje moraju obezbediti adekvatnu zaštitu vatrogasaca pri intervencijama na otvorenom. Radne zaštitne uniforme moraju se razlikovati od radnih zaštitnih uniformi koje u svom radu koriste vatrogasci spasioci u Sektoru za vanredne situacije.
  • Nabavka druge opreme definisane Pravilnikom o uslovima u pogledu materijalnotehničke i kadrovske opremljenosti dobrovoljnih vatrogasnih jedinica („Službeni glasnik RS", broj 90/2019) i nabavka opreme za održavanje iste.

Pravo učešća na konkursu imaju dobrovoljna vatrogasna društva sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa koji su od javnog interesa iz ove oblasti, na koji je saglasnost dao Vatrogasni savez Vojvodine, koje ispunjava uslove propisane Zakonom o dobrovoljnom vatrogastvu, i koje je kao takvo upisano u Registar udruženja.

Zatim, dobrovoljno vatrogasno društvo mora biti osnovano pre 2015. godine i mora imati minimum pet (pet) članova. Dobrovoljno vatrogasno društvo ne može biti u postupku likvidacije, stečajnom postupku ili pod privremenom zabranom obavljanja delatnosti

Konkurs je otvoren do aprila

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 02.04.2021. godine.

Prijave s traženom dokumentacijom dostaviti POŠTOM NA ADRESU:

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Bulevar Mihajla Pupina 16 21000 Novi Sad s naznakom "JAVNI KONKURS za dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koji su značajni za zaštitu i spasavanje od požara u 2021. godini, a koje realizuju udruženja" ili možete dostaviti lično na pisarnici pokrajinskih organa Uprave u zgradi Pokrajinske vlade AP Vojvodine, svakog radnog dana od devet do 14 časova.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/4874546 od 10 do 14 časova.

Detaljnije o konkursu možete pročitati u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Vatrogasna društva Spasavanje od požara Konkurs Subvencije Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...