Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 25.05.2020. 09:00
  • Novi Sad

Novi Sad raspisao javni poziv za mlade poljoprivrednike - 90 odsto povraćaja

Novac koji se dodeljuje po ovom pozivu namenjen je za podršku investicijama za razvoj i unapređenje u sektoru proizvodnje voća, grožđa, povrća i cveća. Maksimalan iznos koji jedno fizičko lice, a nosilac gazdinstva može da ostvari je 1.200.000 dinara.

Foto: JumpStory
  • 1.446
  • 72
  • 1

Grad Novi Sad javnim pozivom opredelio je 23 miliona dinara za podršku mladima u ruralnim područijima na teritoriji ovog grada. Bespovratna sredstva dodeljuju se u iznosu od 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Novac koji se dodeljuje po ovom pozivu namenjen je za podršku investicijama za razvoj i unapređenje u sektoru proizvodnje voća, grožđa, povrća i cveća. Novac može da se upotrebiti i za nabavku nove mehanizacije, mašina i opreme za primarnu i dopunsku obradu zemljišta, setvu, sadnju, prihranjivanje, đubrenje, rezidbu, berbu, žetvu i transport, kao i za kupovinu novih plastenika i prenosne opreme za proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Za rođendan drljača, želja - da bude gazda na svom imanju?

Maksimalan iznos koji jedno fizičko lice, a nosilac gazdinstva može da ostvari je 1.200.000 dinara.

Prijava do juna

Uslovi javnog poziva, osim da je gazdinstvo u aktivnom statusu je i da je upisano u Registar nakon 1. januara 2018. Godine, da nosilac gazdinstva ima navršenih 18. godina, a ne više od 40 i da nije koristio sredstva za podršku mladima u ruralnim područijima.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivanja poziva, a najkasnije do početka juna.

Detaljnije o podnošenju prijave i uslovima konkursa, možete saznati u dokumentima ispod teksta.

Obustavlja se dodela sredstava za mlade poljoprivrednike Vojvodine?

Podsetimo, nakon što je budžet Pokrajine skupštinskom odlukom pretrpeo određene 'rezove', stiglo je obaveštenje za podnosioce prijava po konkursu za mlade poljoprivrednike da se 'privremeno zastaje sa dodelom sredstava'.


Dokumenti


Tagovi

Subvencije Javni poziv Grad Novi Sad Mladi poljoprivrednici Bespovratna sredstva Konkurs za mlade


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...