Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 09.10.2019. 12:00

Nacrt natječaja za provedbu podmjere 10.2.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

Foto: arhiva OPG-a Bujan
  • 991
  • 63
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje.

Tema savjetovanja je: Nacrt natječaja za provedbu podmjere 10.2. “Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi”

Opis savjetovanja: Svrha natječaja je dodjela potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi. Prihvatljivi korisnici su javna tijela koja se bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora.

Kako pojašnjavaju, svrha Natječaja je dodjela potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi. Ciljevi mjere su: 

  • potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bio raznolikost, kao i očuvati genetske resursa vezane uz poljoprivredu.
  • očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po Natječaju je 10.000.000 kuna, a visina javne potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 30.000 eura protuvrijednosti u kunama po pojedinoj aktivnosti

Savjetovanje je otvoreno do: 11.10.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Natječaj Ruralni razvoj Mjera 10


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).