Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vojvodina
  • 17.03.2023. 09:00

Nabavka opreme i uređaja za preradu, pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda

Predmet Konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za nabavku opreme i uređaja za preradu, pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

Foto: Depositphoto/gdolgikh
  • 75
  • 23
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za podizanje konkurentnosti u pčelarstvu u Vojvodini za 2023. godinu. Predmet Konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za nabavku opreme i uređaja za preradu, pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. 

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije). Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). 

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi ne može biti veći od 300.000 dinara, odnosno 350.000 dinara za podnosioce prijava fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije). 

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi 30.000 dinara.

Konkurs je otvoren do 7. aprila.

Detaljnije u vezi sa uslovima konkursa možete pogledati u dokumentima ispod teksta i putem ovog linka.


Dokumenti


Tagovi

Oprema za preradu Oprema za pakovanje Oprema za skladištenje Pokrajinski sekretarijat Konkurs


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...